Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

Αυτόνομος Δήμος Αγγελοκάστρου. Είναι υποχρέωση όλων μας


Εδώ και αρκετό καιρό έχει ανοίξει ένας κύκλος συζητήσεων που αφορά την εφαρμογή του σχεδίου «Καποδίστρια 2». Σύμφωνα με όσα ακούγονται, γράφονται και λέγονται, γιατί συγκεκριμένες προτάσεις δεν έχουν κατατεθεί ακόμη από την Κυβέρνηση, προβλέπονται μέσω του συγκεκριμένου σχεδίου αναγκαστικές συνενώσεις Δήμων, με στόχο να μειωθούν σε 300-350 σε επίπεδο χώρας, από 1000 που είναι σήμερα, και 7-8 δήμοι στο νομό μας, από 29 που είναι σήμερα.

Θεωρώ πως η συζήτηση και όλη η παραπολιτική γίνεται σε λάθος βάση. Σχεδόν 10 χρόνια μετά την επανασύσταση των Δήμων, την εφαρμογή του «Καποδίστρια 1» δηλαδή, είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε την αποτελεσματικότητά του. Σίγουρα διαπιστώνουμε λάθη και παραλείψεις. Λύση όμως δεν είναι οι «αναγκαστικές συνενώσεις».

Θεωρώ ότι αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι η πολιτική εξουσία (Κυβέρνηση) και οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης να συζητήσουν επί των διαπιστωμένων - και αυτών που θα προκύψουν από την επόμενη φάση και διαδικασία - προβλημάτων. Να δούνε αν υπάρχουν λύσεις, σε ποιο βαθμό μπορούν με τις υπάρχουσες δομές και προτεραιότητες να εξευρεθούν και πως μπορούν αυτά να επιλυθούν. Να καταθέσουνε προτάσεις π.χ. για την μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που σήμερα ακολουθούνται, για την χρηματοδότηση των ΟΤΑ κ.α.. Στις συνεδριάσεις της Ε.Ν.Α.Ε. και της ΚΕΔΚΕ εκπροσωπούνται μόνο οι μεγάλοι Δήμοι, ενώ για τη συνολικότερη εικόνα του θέματος θα έπρεπε να έχουν λόγο και παρουσία και οι μικρής εμβέλειας (χωροταξικά και πληθυσμιακά )Δήμοι , καθότι οι ίδιοι είναι άμεσα ενδιαφερόμενοι και οι πρώτοι που θα υποστούν τις συνέπειες του νέου νομοσχεδίου. Πως είναι λοιπόν δυνατόν να παίρνονται αποφάσεις γι αυτούς, χωρίς αυτούς;

Σε τοπικό επίπεδο, ο Δήμαρχος Αγγελοκάστρου, οι εκλεγμένοι παράγοντες, αλλά και όλοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να βοηθήσουν, θα πρέπει να ενεργήσουν έτσι ώστε πρώτα αυτοί να προασπίσουν τη θέση τους στην εκλεγμένη δημοτική αρχή, αλλά και τα συμφέροντα του τόπου. Η δυναμική του Δήμου Αγγελοκάστρου δεν ξέρω εάν εξαντλείται μόνο μέσα από την ιστορία, τα μνημεία τους αρχαιολογικούς χώρους, τον πολιτισμό, είναι προτεραιότητα όλων μας και κυρίως αυτών που θα έχουν τον κύριο λόγο και ευθύνη σε μια αυριανή κατάσταση για τη συνέχιση και πορεία αυτού του δήμου.

Για να σας μιλήσω πιο συγκεκριμένα, προσωπικά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι σε επίπεδο Νομού Αιτωλοακαρνανίας θα μπορεί ένας <<υπερδήμαρχος>> της περιοχής Αγρινίου να επιλύσει προβλήματα του Αγγελοκάστρου, της Λυσιμαχείας, των Κλεισσορευμάτων , του Αγίου Βλασίου, της Σκουτεράς, του Στράτου, της Παραβόλας, κ.α. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ένας <<υπερδήμαρχος>> Μεσολογγίου θα μπορεί να λύσει προβλήματα, στο Αγγελόκαστρο, στη Λυσιμαχεία, στα Κλεισσορεύματα, στον Άγιο Ηλία, στη Γουριά, στο Ευηνοχώρι, στο Νεοχώρι. Μου είναι αδύνατον να φανταστώ ότι αυτοί οι <<υπερδήμαρχοι>> θα δίνουν λύσεις σε προβλήματα αυτών των περιοχών, κάτι που δεν συμβαίνει τώρα και θα μπορεί να συμβεί με άλλες συνθήκες και διαφορετικές ανάγκες των χωριών και των κωμοπόλεων.


Είναι ουτοπία να μιλάμε για έναν Δήμο από το Αγγελόκαστρο μέχρι το Ευηνοχώρι ή από το Αγγελόκαστρο μέχρι την Παραβόλα και την Μακρυνεία. Είναι αδύνατον να θεωρούμε πώς η όποια Δημοτική Αρχή θα μπορεί να είναι κοντά στον πολίτη και τα προβληματά του. Ας μην βιάζονται, λοιπόν, κάποιοι να γίνουν <<ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΑΡΧΟΙ>>. Δυστυχώς οι υποδομές μας, το πολιτιστικό μας υπόβαθρο και η μικροπολιτική είναι σε τέτοιο επίπεδο που δεν μας επιτρέπουν να συζητάμε κάτι τέτοιο.


Θεωρώ πως ο Δήμος Αγγελοκάστρου θα πρέπει να εξακολουθήσει να υπάρχει με την σημερινή του μορφή, ίσως και με κάποια ενίσχυση γειτονικών χωριών (Σταμνάς , Χρυσοβεργίου, Παλαιομάνινας ) ενισχυμένος όμως από την Πολιτεία, την Περιφερειακή διοίκηση και Αυτοδιοίκηση, τη Νομαρχία με αρμοδιότητες και κυρίως με εξασφαλισμένα κονδύλια, τα οποία θα τους επιτρέψουν να προχωρήσουν σε μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, για να μπορέσει να είναι λειτουργικός, βιώσιμος και προπάντων να προσφέρει στους πολίτες του άμεση και αποτελεσματική διοίκηση. Είμαστε από τους πιο <<υγιείς>> Δήμους στο νομό μας, χωρίς ανυπέρβλητα προβλήματα και δεν βρίσκω το λόγο να μεταφερθούμε στο Μεσολόγγι ή στο Αγρίνιο ή κάπου αλλού; Αυτή η κίνηση μου θυμίζει λίγο την εποχή των Επαρχιών, των Επάρχων και μιας άλλης μορφής εξουσία.

Είναι υποχρέωση και ευθύνη όλων μας πιστεύω, ο Δήμος Αγγελοκάστρου να παραμείνει αυτόνομος και η λογική της συρρίκνωσης και της αφομοίωσης, δεν βοηθά ούτε τη λειτουργικότητα και την αμεσότητα της επικοινωνίας ούτε και τη διαδικασία της αποτελεσματικότητας των συνενώσεων.

Φιλικά

Ηλίας Π. Κοτούμπας

Φοιτητής (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης)

Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος


10 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Δε νομίζω να υπάρξει ξεχωριστός Δήμος Αγγελοκάστρου.Η έκτασή του είναι μικρή,ακόμη κι αν συνενωθούν κάποια χωριά ακόμα.,Πιθανοί Δήμοι στον Καποδίστρια 2 είναι:
1)Αγρινίου 2)Μεσολογγίου 3)Ναυπάκτου 4)Αμφιλοχίας 5)Αστακού 6)Θέρμου 7)Μακρυνείας(εκτός κι αν συνενωθεί με Μεσολόγγι) 8)Αιτωλικού(συνένωση με Δήμο Οινιαδών) 9)Άλλος ένας δήμος προς τα δυτικά του νομού(Ζαβέρδα,Βόνιτσα) .Το πολύ να γίνει ακόμα ένας στα ανατολικά του νομού,πάνω απόδήμο Ναυπάκτου.
Όλα τα παραπάνω αποτεούν προσωπική άποψη για τη νέα διοικητική διαίρεση του νομού,απ΄λώς κοιτάζοντας τη σημερινή διοικητική διαίρεσή του. Είναι σχεδόν αδύνατο να παραμείνει Δήμος Αγγελοκάστρου.Λογικά θα ενωθεί ή με Αγρίνιο ή με Αιτωλικό. Διαλέγετε και παίρνετε. Όχι τίποτ'άλλο,αλλά είχα διαβάσει σε άρθρο κάποιας εφημερίδας πρόσφατα,ότι αν στην 1η φάση δεν επιτευχθεί συνεναιτική ένωση Δήμων,θα ακολουθήσει υποχρεωτική με απόφαση του Υπουργείου εσωτερικών (το ίδιο άρθρο έγραφε ότι θα χρηματοδοτείται η συνεναιτική συνένωση Δήμων ).Συνεπώς βάλτε τα κάτω και διαλέξτε Δήμο να ενωθείτε,Αγρίνιο ή Αιτωλικό. Ο Νομός είναι πολύ μεγάλος σε έκταση για να παραμείνει το Αγγελόκστρο ξεχωριστός δήμος ( απλά ρίξτε μια ματιά στο χάρτη να δείτε πόσο μικρός είναι και πόσο λίγο πληθυσμό διαθέτει συγχρόνως ).Σε όλη την Ελλάδα,όλοι θέλουν το χωριό ή η πόλη τους να είναι έδρα δήμου και να ακούγεται έτσι,αλλάσε αυτή την περίπτωση μάλλον δε γίνεται.
Και κάτι άλλο.Τόσο μεγάλο πρόβλημα είναι η συνένωσή σας με το Αγρίνιο πχ?? Αρκετός κόσμος από Αγγελόκαστρο ζεοι πλέον στο Αγρίνιο.Γιατί τόση αντίδραση? Αντί να πιέσουμε όλοι μαζί,μια φορά,επιτέλους να γίνει νέα χάραξη για σύνδεση Αγρινίου-Ιόνιας οδού μέσω Αγγελοκάστρου με σύγχρονο αυτοκινητόδρομο,κάθεστε και μεγιστοποιείτε ένα ζήτημα το οποίο δεν είναι και τόσο σοβαρό όσο το παρουσιάζεται. Με τη δημιουργία αυτού του δρόμου,σε 5-6 λεπτά θα είσαι από την πόλη στο χωριό και τούμπαλιν.
Δηλαδή αν ενωθείτε με Αγρίνιο θα διατίθενται λιγότερα κονδύλια για έργα που αφορούν τυην ποιότητα ζωής στο Αγγελόκαστρο,ενώ τόόόσα χρόνια που είστε μόνοι σας έχουν γίνει τα "τεράστια" έργα υποδομής?? Όχι.Εξάλλου κι εσείς εδώ στο blog κάνατε δημοσκόπηση για το κυριότερο πρόβλημα της περιοχής,αποχέτευση,οδικό δίκτυο κλπ κλπ. Με έναν ισχυρό και μεγάλο δήμο διεκδικείτε κι εσείς περισσότερα.

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ είπε...

Δηλαδή μόνο η έκταση παίζει ρόλο για ένα δήμο?
Δεν καταλαβαίνω το λόγο να μην μείνει ο δήμος Αγγελοκάστρου?
Εχει προβλήματα?
Εμείς φίλε μου δεν υπάρχει λόγος να αποφασισουμε που θα πάμε.Εμμείς θα παλέψουμε να κρατήσουμε τον δήμο μας.
Και επειδή μένουν Αγγελοκαστρίτες στο Αγρίνιο τη σημαίνει αυτό? ότι πρέπει να μεταφερθούμε στο Αγρίνιο?
Και να σε πληροφορήσω ότι δεν είναι πολλοί αυτοί που μένουν Αγρίνιο.
Είδα και τα Καλύβια που είναι στο Αγρίνιο και η Καμαρούλα αν έχουν προβλήματα και ποσο σημασία τους δίνουν?
Πόσες φορές έχει επισκεφθεί ο δήμαρχος αυτα τα χωριά?
Με ισχυρό και μεγάλο δήμο αγαπητέ φίλε δεν διεκδικούμε τίποτα.Θα μας έχουν στο περιθώριο.
Και αν δεν με πιστεύεις μπορείς να επισκεφτείς τα χωριά που ανήκουν στο Δήμο Αγρινίου να καταλάβεις και να δεις τα έργα που γίνανε.
Είναι αποψή σου δεν διαφωνώ αλλά εγώ όπως γράφω και στο άρθρο μου πίστευω ότι πρέπει να μείνουμε αυτόνομοι.

Ανώνυμος είπε...

Η ουσία είναι ότι δεν βγαίνει έτσι,απ'τη στιγμή μάλιστα που θα πρέπει να παραμείνουν 9-10 δήμοι. Παραπάνω δε γράφω να 'ρθουν όσοι μένουν Αγγελόκαστρο Αγρίνιο,αλλά ότι η επικοινωνία αυτών που μένουν στο Αγρίνιο με το χωριό να είναι άμεση μέσω ενός νέου αυτοκινητόδρομου σύνεσης του Αγρινίου με την Ιόνια οδό μέσω του Α/Κ Αγγελοκάστρου. Αναφέρεις τα Καλύβια,ένα μικρό χωριό. Πόσα έργα είχαν γίνει πριν ενωθεί με το Αγρίνιο? Ή και στην Καμαρούλα,που ουσιαστικά είναι ένας οικισμός? Εκτός από το Αγρίνιο,πόσες περιοχές είναι αυτές που συνδέθηκαν στο βιολογικό καθαρισμό Αγρινίου?Είναι και οι γύρω οικισμοί,ενώ συγχρόνως έχω την εντύπωση ότι κάποια επεξεργασμένα νερά χρησιμοποιούνται για άρδευση γειτονικών χωραφιών(κάπου πήρε το μάτι μου΄τη σύμβαση του έργου ). Γενικά με έργα τέτοια μεγάλα σε έκταση ωφελούνται και περιοχές πέριξ του Αγρινίου.Αυτή είναι η άποψή μου,όπως επίσης κι ότι όσοι περισσότεροι διεκδικούν κάτι κοινό,τόσο καλύτερα αποτελέσματα υπάρχουν. Αυτή η λογική του να μένουν κάποια χωριά ξεχωριστοί δήμοι τη θεωρώ λίγο ξεπερασμένη ( Δεν είναι κατακριτέο,απλά πρέπει να ακολουθούμε τις εξελίξεις και να μη μένουμε σε μικροπολιτικά συμφέροντα--Φυσικά δεν εννοώ ότι η άποψή σου περί αυτόνομου Δήμου Αγγελοκάστρου εμπεριέχει κάποιο είδος συμφέροντος. Απλά τα νέα δεδομένα δείχνουν αυτή την κατεύθυνση.) Απλά,καλό είναι να έχετε ήδη έτοιμη την πρότασή σας ή την επιλογή σας,αν τελικά δεν επιτραπεί η δημιουργία διευρυμένου Δήμου Αγγελοκάστρου,αλλά προσαρτηθεί σε κάποιον όμορο,όπως Δήμο Αγρινίου ή Αιτωλικού.

Ανώνυμος είπε...

Η ουσία είναι ότι δεν βγαίνει έτσι,απ'τη στιγμή μάλιστα που θα πρέπει να παραμείνουν 9-10 δήμοι. Παραπάνω δε γράφω να 'ρθουν όσοι μένουν Αγγελόκαστρο Αγρίνιο,αλλά ότι η επικοινωνία αυτών που μένουν στο Αγρίνιο με το χωριό να είναι άμεση μέσω ενός νέου αυτοκινητόδρομου σύνεσης του Αγρινίου με την Ιόνια οδό μέσω του Α/Κ Αγγελοκάστρου. Αναφέρεις τα Καλύβια,ένα μικρό χωριό. Πόσα έργα είχαν γίνει πριν ενωθεί με το Αγρίνιο? Ή και στην Καμαρούλα,που ουσιαστικά είναι ένας οικισμός? Εκτός από το Αγρίνιο,πόσες περιοχές είναι αυτές που συνδέθηκαν στο βιολογικό καθαρισμό Αγρινίου?Είναι και οι γύρω οικισμοί,ενώ συγχρόνως έχω την εντύπωση ότι κάποια επεξεργασμένα νερά χρησιμοποιούνται για άρδευση γειτονικών χωραφιών(κάπου πήρε το μάτι μου΄τη σύμβαση του έργου ). Γενικά με έργα τέτοια μεγάλα σε έκταση ωφελούνται και περιοχές πέριξ του Αγρινίου.Αυτή είναι η άποψή μου,όπως επίσης κι ότι όσοι περισσότεροι διεκδικούν κάτι κοινό,τόσο καλύτερα αποτελέσματα υπάρχουν. Αυτή η λογική του να μένουν κάποια χωριά ξεχωριστοί δήμοι τη θεωρώ λίγο ξεπερασμένη ( Δεν είναι κατακριτέο,απλά πρέπει να ακολουθούμε τις εξελίξεις και να μη μένουμε σε μικροπολιτικά συμφέροντα--Φυσικά δεν εννοώ ότι η άποψή σου περί αυτόνομου Δήμου Αγγελοκάστρου εμπεριέχει κάποιο είδος συμφέροντος. Απλά τα νέα δεδομένα δείχνουν αυτή την κατεύθυνση.) Απλά,καλό είναι να έχετε ήδη έτοιμη την πρότασή σας ή την επιλογή σας,αν τελικά δεν επιτραπεί η δημιουργία διευρυμένου Δήμου Αγγελοκάστρου,αλλά προσαρτηθεί σε κάποιον όμορο,όπως Δήμο Αγρινίου ή Αιτωλικού.

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ είπε...

Για πέσμου τι θα κανεί για μας ο Δήμαρχος Αγρινίου αν μεταφερθούμε στο Αγρίνιο η κάπου αλλού?
Η καλύτερη λύση θα ήταν να ένας διευρυμένος δήμος Αγγελοκάστρου εγώ αυτό πιστεύω.
Τώρα για συμφέροντα που λές εγώ πιστεύω ότι δεν είναι λάθος να θέλουμε να κρατήσουμε τον δήμο μας ούτε σημαίνει κάτι?
Οποιον και να ρωτήσεις αυτό θα σου πεί.
Είμαστε δημότες αυτού του δήμου, και θέλουμε να κρατήσουμε τον δήμο μας.
Τώρα εσύ μάλλον δεν είσαι απο το χωριό μας?
και καλό θα είναι να γράφεις το ονομά σου..
Πιστεύω δεν υπάρχει λόγος να μην γράφουμε το ονομά μας στα σχολιά μας.
Τέλος θέλω να σου πώ ότι έμεις θα κάνουμε τον αγώνα μας ονομαστικά για να κρατήσουμε τον δήμο μας καιότι βγεί..

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω με τον φίλο που γράφει σαν ανώνυμος και θα θέλα να πω στον Ηλία:
Ηλία όλοι μας αγαπάμε το χωριό μας όμως ο Δήμος αν δεν μπορέσει να μείνει θα πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να πάμε στο Δήμο Αγρινιου και σε καμία περίπτωση στο Αιτωλικο.Εκει είναι το μέλλον εκεί είναι η ανάπτυξη εκεί είναι τα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά μας εκεί είναι τόσες δραστηριότες της ζωής μας.Δώσε λίγο σημασία σ αυτό που έγραψε αυτός ο άνθρωπος για τον δρόμο με την Ιόνια οδό είναι πολύ σημαντικό δεν είναι αστείο κι απ ότιβλέπεις στον Δήμο μας έχουν πέσει σε ύπνο.Είναι ζωτικής σημασίας ο άξονας αυτός να περάσει απο το χωριό μας.Κι εγώ θέλω να μείνει ο Δημος απ ότι βλέπω όμως κι απο την ενημέρωση που έχω αυτό είναι αδύνατο.Γι αυτό πρέπει απο τώρα να κάνουμε ενέργειες για το μέλλον μας παρά να μας πετάξουν σε κανα Δήμο όπως το Αιτωλικο και τότε θα δεις πως μαραζώνει ο τόπος.Να διαλέξουμε και να συμφωνήσουμε που θα πάμε.Ανήκουμε διοικητικά στο Μεσολόγγι και τραβάμε όλη αυτην την ταλαιπωρία για να πάμε εκεί στις υπηρεσίες και το Αγρίνιο είναι δίπλα μας.Αρκετά πια.Ικα στο Αγρίνιο ΤΕΒΕ στο Αγρίνιο Εφορία στο Μεσολόγγι κτλ.Τι είναι το Αγγελόκαστρο μπαλάκι; Προσωπική μου άποψη είναι το Αγγελόκαστρο να ανήκει στο Αγρίνιο κι ο Δήμος μας αν καταργηθεί να πάμε στο Αγρίνιο εθελοντικά.

Ιωάννης Ε.Μήλας

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ είπε...

Αν διάβασες το άρθρο μου Γιάννη λέω οτι όλα αυτά που ακούγονται για τον Καποδίστρια 2 δεν είναι σίγουρα απλώς γράφονται και ακούγονται.
Συμφωνώ σε αυτά που λές ότι πρέπει να κρατήσουμε τον δήμο μας και εάν έρθει εκείνη η ώρα και δεν μπορέσουμε να κάνουμε τίποτα, τότε θα δούμε..
Δεν μπορώ αυτή την στιγμή να κρίνω το που θα πάνε αλλά αυτο που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι να κρατήσουμε τον δήμο μας. Αν εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες τότε το συζητάμε..

Ανώνυμος είπε...

Ότι γράφω,το γράφω σε φιλκό επίπεδο έτσι,για να μην υπάρχει καμιά παρεξήγηση. Εντάξει,δε διαφωνώ να κάνει ο καθένας τον αγώνα του ( όχι όμως ακραίας μορφής,που έχουμε δει σε άλλες περιοχές,δεν είμαστε απολίτιστοι ). Απλά,βάσει λογικής αναφέρω ότι δε γίνεται να παραμείνει αυτόνομος ο Δήμος Αγγελοκάστρου. Εξάλλου,όσο και να διερυνθεί.δε γίνεται να μεγαλώσει πού κι αυτό διότι γύρω είναι το Αγρίνιο,Αιτωλικό,Δήμος Φυτειών ,συνεπώς δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια. Απλά πιστεύω πως το καλύτερο για το Αγγελόκαστρο είναι η προσάρτησή του στο Δήμο Αγρινίου ( Αυτό επιτάσσουν τα νέα δεδομένα ). Δε νομίζω ότι υπάρχει τόσος μεγάλος λόγος ανησυχίας. Το Αγγελόκαστρο,όπως και κάθε Αγγελόκαστρο δε σβήνεται από κανένα χάρτη,παρά μόνο με την αδιαφορία των κατοίκων κάθε περιοχής. Όσο υπάρχει συνείδηση και υγειώς σκεπτόμενοι άνθρωποι σε κάθε τόπο δεν υπάρχει κίνδυνος.Μπορούν όμως να συμβέί και το αντίθετο.
Ένα τρανό παράδειγμα: Στο Αγρίνιο ήταν ΄κυριολεκτικά κοιμώμενοι όταν σχεδιαζόταν το 1997-98 η Ιόνια Οδός στο ύψος του Αγρινίου. Τη σχεδίασαν πολύ μακριά ( πράγμα που δε συνέβη σε καμιά άλλη μεγάλη πόλη της Ελλάδας σε ανάλογα έργα ) κι εδώ δεν ενεργοποιήθηκε κανένας φορέας.Δε θυμάμαι καμιά σοβαρή αντίδραση,το κουκούλωσαν,ενώ σε αντίστοιχες περιπτώσεις άλλων περιοχών της Ελλάδας θα γινόταν ο κακός χαμός (Τουλάχιστον να διερχόταν σε απόσταση 10 κι όχι 20 χιλιομέτρων μακριά ).Προφανώς μπήκαν συμφέροντα,γιατί δεν εξηγείται αλλιώς,ούε καν περιέχουν μέσα στη σύμβαση δρόμο σύνδεσης,για να δεις το μέγεθος του "εγκλήματος".Περί εγκλήματος πρόκειται όταν αφήνεις εκτεθειμένους δεκάδες χιλιάδες κόσμο σε κατσικόδρομο της δεκαετίας του '60 (Και για τις 2 κατευθύνσεις,προς Αθήνα και προς Γιάννενα ).
Τί θέλω να πω.Ότι αν δε διεκδικήσεις κάτι,είτε ενωθεί Αγρίνιο-Αγγελόκαστρο,είτε όχι,δεν πρόκειται να πάρεις αυτά που δικαιούσαι.Στην Ελλάδα,όπως έχει δείξει η πορεία μέχρι τώρα,δεν παίρνεις ούτε τα αυτονόητα.Κι όταν τα πάρεις,το παρουσιάζουν σαν κάτι μεγάλο και τρανό.

Ανώνυμος είπε...

θα ήταν καλύτερα να αναφέρεις το όνομα σου φίλε μου δεν είναι κακό αυτό.
Όσον αφορά για την Ιόνια που δεν πέρασε κοντά στο Αγρίνιο ήταν δημιούργημα του γνωστού σε όλους κ Βερελή και του κυρίου που είχε σαν σύμβουλο χρόνια κοντά του απο την Γουριά που ήθελε να συνδέσει το χωριό του με τον άξονα και τα κατάφερε αφήνωντας έξω το Αγρίνιο.
Όταν σχεδιάζοτα ο δρόμος και το Αγγελόκαστρο μπορούσε να διεκδικήσει την κατασκεύη δρόμου χωρίς στροφές 1 χιλιόμετρο δηλαδή απο τον κόμβο μέχρι το Χωριό οι υπεύθυνοι πίναν Dimple πρώτο τραπέζι σε σκυλάδικο της Αθήνας
Κι όταν φτιάχναν τα σχέδια για τους Άξονες κανείς Νομάρχης δεν ενόχλησε τον πανίσχυρο πολιτικό άνδρα θεσσαλό κ Σουφλιά ο οποίος απ οτι φαίνεται την περιοχή του θα την κάνει παράδεισο σε 10 χρόνια.
Το κακό είναι οτι στο Δήμο μας δεν κάνουν ακόμα και τώρα την ύστατη στιγμή κάτι.

Ιωάννης Μήλας

Unknown είπε...

Κακως εγινε εξ αρχης ο δημος Αγγελοκαστρου.ο "Καποδιστριας" μιλουσε για συνενωσεις κοινοτητων με βαση τα υπαρχοντα συμβουλια περιοχης.
απο Αγγελοκαστρο μεχρι και Μακρυνου.
αλλα η ιδιοτελεια, το συμφερον και η
αφροσυνη των τοπικων πολιτικων και
δημοτικων αρχοντων μας οδηγησε σε αυτο το εγκλημα σε βαρος ολων μας.
Βεβαιως και συμφωνω με τον ανωνυμο φιλο μας.
και μια ερωτηση για σενα Ηλια που εισαι και περιβαλλοντολογος
που ειναι τα εργα του Δημου οσον αφορα το περιβαλλον?
επιτρεπεται προστατευομενη περιοχη
στο "Φυση 2000" να ειναι τοσο
υποβαθμισμενη?
τα χρηματα υπαρχουν ενδιαφερον δεν
υπαρχει απο τους υπευθυνους δηλαδη
τον ΔΗΜΟ οποιος και αν ειναι στην αρχη.

Γιαννης Φλωρος
μπρεσακος.