Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Ξεκινούν τα επιμορφωτικά προγράμματα της ΝΕΛΕ. Συμμετέχει και ο Δήμος Αγγελοκάστρου

Ξεκινά ο πρώτος κύκλος επιμορφωτικών προγραμμάτων διάρκειας περίπου 3.800 ωρών, από τη ΝομαρχιακήΕπιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς του Νομού μας. Τα επιμορφωτικά προγράμματα, ανά θεματική ενότητα, για το Α΄ εξάμηνο του 2008, έχουν ως εξής: 1. Προγράμματα για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ): Λογοθεραπείας, Μουσικοθεραπείας, Ζωγραφικής, Εργοθεραπείας, Θεατρικού Παιχνιδιού, κατόπιν συνεργασίας με τους φορείς και τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο χώρο των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες, όπως «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ», «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ΕΨΥΠΕΑ, ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, ΚΑΦΚΑ, ΞΕΝΩΝΑΣ «ΓΕΦΥΡΑ» ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΞΕΝΩΝΑΣ «ΑΡΓΩ» ΑΓΡΙΝΙΟΥ, «ΑΛΚΥΟΝΗ». Πρόκειται για 16 τμήματα διάρκειας 800 ωρών.

2. Πολιτιστικά προγράμματα: Φωτογραφίας, θεάτρου, παραδοσιακών χορών, Εκμάθησης μουσικών οργάνων, Αγιογραφίας, Κεραμικής, Κηροπλαστικής, Χαρακτικής και Ζωγραφικής, σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς και τους Δήμους Μεσολογγίου, Αγρινίου, Ανακτορίου, Αιτωλικού, Αστακού, Φυτειών, Παλαίρου, Μενιδίου, Αμφιλοχίας, Αγγελοκάστρου, Θεστιέων, Αντιρρίου, Αρακύνθου, Θέρμου, Μακρυνείας, Ινάχου, Οινιάδων, το Κέντρο Εργαζόμενης Νεότητας (ΚΕΝΕ), το Κέντρο Λόγου και Τέχνης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ», καθώς και τη θεατρική ομάδα των Πανεπιστημιακών σχολών Αγρινίου. Πρόκειται για 32 τμήματα διάρκειας 2400 ωρών.
3. Προγράμματα Οικονομίας – Επιχειρηματικότητας: Κοπτική-Ραπτική, Κέντημα Μηχανής, Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, Μηχανολογία Αυτοκινήτων, σε συνεργασία με τους Δήμους και τους Συλλόγους Γυναικών Αιτωλικού, Φυτειών, Αστακού, Αγρινίου και Αμφιλοχίας, Μακρυνείας, Ανακτορίου. Πρόκειται για 8 τμήματα διάρκειας 575 ωρών.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στοχεύει στην ποιοτική και ουσιαστική αναβάθμιση της ΝΕΛΕ, στον εμπλουτισμό της επιμορφωτικής της δραστηριότητας στον τομέα της επιχειρηματικότητας και τη σχέση του με την τοπική πολιτιστική παράδοση και τα προϊόντα της περιοχής μας, καθώς και στην κάλυψη των διευρυμένων αναγκών των Δήμων και των φορέων που δραστηριοποιούνται στο Νομό μας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ΝΕΛΕ στο Μεσολόγγι, στα τηλέφωνα 2631025561 & 22180, στο ΚΛΕ Αγρινίου 26410-59231 και στο ΚΛΕ Αμφιλοχίας 26420-23797. Τα προγράμματα της ΝΕΛΕ υλοποιούνται σε συνεργασία και με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων.


Hλίας Π. Κοτούμπας

Δεν υπάρχουν σχόλια :