Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

Η απόφαση του δικαστηρίου για το πενταπλό φονικό στα Καλύβια


Πέντε φορές ισόβια καταδίκασε το δικαστήριο του Αιγίου τους δυο κτηνοτρόφους, πατέρα και γιο, οι οποίο ευθύνονται για τον φόνο των πέντε κυνηγών τον Νοέμβριο του 2006, στα Καλύβια Αγρινίου.
Ο 39χρονος γιος καταδικάσθηκε για ανθρωποκτονία κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ ο 75χρονος πατέρας του καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία στο φονικό.

Κατά την διάρκεια της απολογίας του, ο 39χρονος ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων, ότι δεν πήγε στο χωράφι για να κάνει κακό, αλλά, όπως υποστήριξε, διαπληκτίστηκε με τα θύματα, τον έπιασε αμόκ και άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους.

Από την πλευρά του, ο 75χρονος προσπάθησε στην απολογία του να ελαφρύνει τη θέση του, και επέρριψε όλες τις ευθύνες στον γιο του.

Όταν εισήλθαν στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου οι κατηγορούμενοι, επικράτησε ένταση, καθώς οι συγγενείς των θυμάτων, ξέσπασαν και άρχισαν να καταφέρονται εναντίον τους.
Υπενθυμίζεται ότι πατέρας και γιος σκότωσαν στις 25 Νοεμβρίου 2006 τους κυνηγούς Χρήστο και Βασίλη Νικολόπουλο, Ηλία Πίππα, Αλέξη Νικολόπουλο και Λάμπρο Ανδρέσα, επειδή, όπως ισχυρίστηκαν, πατούσαν τα τριφύλλια τους και ενοχλούσαν με τους πυροβολισμούς τα ζώα τους.

Ηλίας Π. Κοτούμπας

Δεν υπάρχουν σχόλια :