Σάββατο 9 Απριλίου 2016

ΑΦΗΣΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΕΝΟ.

Το χρονογράφημα του Σαββάτου.
Σαββάτο σήμερα, ωραία μέρα και δεν λένε να μας αφήσουνε ν’ ασχοληθούμε λίγο με τη ζωή μας. Όλο με το τι θα κάνει η κάθε ξεφτιλισμένη κυβέρνηση και πόσο δυστυχία θα φέρει στη ζωή μας ασχολούμαστε. Σε μια χώρα που κανείς δεν ξέρει τι μέρα του ξημερώνει κι ο προγραμματισμός είναι μια άγνωστη λέξη, έρχονται από παντού πρωί – πρωί Σαββατιάτικα να μας κάνουνε τα νεύρα τσατάλια. Η κυβέρνηση έτσι η αντιπολίτευση αλλιώς οι θεσμοί παραλλιώς. κι ένας χαμός στο ίσιωμα γενικώς!
Μας πήραν τη ζωή μας και την κάνανε σήριαλ στα πρωινάδικα. Δεν έχουμε πια ζωή. Την κουμαντάρει η εκάστοτε κυβέρνηση με… δική μας εντολή λέει. Πότε δώσαμε ορέ εμείς τέτοια εντολή; Μια έρμη ψήφο δώσαμε και την ερμηνεύουν όπως θέλουν. Τι μας είπατε και τι μας δίνετε; Αντί για μάννα χολή, και ξίδι αντί για νερό για να είμαστε και στο πνεύμα των ημερών. Και κάθε μέρα στο σταυρό ο λαός. Βαράνε τα καρφιά των περικοπών γκάπα- γκούπα, κατ’ εντολή λέει που τους έδωσε ο λαός.
Αλλόκοτο πράγμα η εξουσία πατριώτη. Ακούει κραυγές αγωνίας και τις αντιλαμβάνεται σαν κραυγές θριάμβου. Ακούει βογγητά και παρακάλια και τα εννοεί σαν εντολές για περισσότερα μέτρα. Όχι άλλα μέτρα. Δεν θέλουμε άλλα μέτρα που αποδεικνύονται κι αυτά στο τέλος ημίμετρα. Σοβαρότητα Θέλουμε χωρίς πολύ μπλά-μπλά. Αφού θα μας σταυρώσετε έτσι κι αλλιώς, προς τι η παραπάνω ταλαιπωρία;
Κάθε μέρα κι άλλες εξαγγελίες: Στο μισό μισθοί, συντάξεις κι επιδόματα. Στο διπλό οι φόροι. Μετά το αλλάζουν. Όχι στο μισό τα έσοδα, αλλά στα τρία τέταρτα. Όχι στο διπλό τα έξοδα αλλά στο ενάμισι. Μπουρδολογίες με όριο την απόλυτη φτώχεια! Μπράβο! Μας σώσατε! Αυτοί είστε. Έτσι σας θέλουμε. Αριστερούς και φιλολαϊκούς. Να έχετε να κόβετε αβέρτα!
Δεν ξέρω αδερφέ αν πρέπει τώρα πια να τους φοβόμαστε ή να τους μισούμε. Βέβαια τώρα όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε. Μόνο αφήστε μου ρε κουφάλες ένα Σάββατο κενό. Όταν θα ξανακάνετε εκλογές πάλι εδώ θα είναι τα κορόιδα!
Μπούτιβας Κώστας – Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :