Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες του Αγγελοκάστρου απ’ την καταστροφή που υπέστη το χωμάτινο ενισχυμένο και με πέτρες ανάχωμα της κοίτης του Αχελώου. Καλλιεργήσιμα χωράφια και περιβόλια πλημύρισαν εκεί κοντά στο βιολογικό καθαρισμό στα σύνορα με τα Καλύβια θυμίζοντας κατακλυσμό.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι ότι το νερό που ποτίζονται τα χωράφια, δεν μπαίνει πια στην αρδευτική διώρυγα που ποτίζει πάνω από πέντε χιλιάδες στρέμματα του Αγγελοκαστρίτικου κάμπου. Κι όλα αυτά δημιουργήθηκαν τον τελευταίο καιρό που ανέβηκαν τα νερά επικίνδυνα στους ταμιευτήρες των φραγμάτων της ΔΕΗ στον Αχελώο, με αποτέλεσμα να αφεθούν ανεξέλεγκτα τα νερά απ’ τα φράγματα, και «να μην μείνει πολυέλαιος»
Οι αναστατωμένοι και απεγνωσμένοι καλλιεργητές του Αγγελοκάστρου και των Καλυβίων ενημέρωσαν για τη σοβαρή καταστροφή τους αρμόδιους φορείς, που ήδη εξετάζουν λέει με ποιο τρόπο θ’ αντιμετωπίσουν το τεράστιο πρόβλημα. Μάλιστα έστειλαν σήμερα και μια μπουλντόζα για τα μάτια του κόσμου, να διευθετήσουν ένα χρόνιο πρόβλημα που με ημίμετρα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να διορθωθεί.
Πολλοί μάλιστα Αγγελοκαστρίτες βλέποντας την τέλεια ανυπαρξία της πολιτείας στο τεράστιο πρόβλημά τους, και προκειμένου να μην χάσουν τις καλλιέργειες τους που έχουν για φέτος ξεκινήσει, στρέφονται πια στη λύση των γεωτρήσεων που κι αυτές όμως είναι αρκετά υψηλές σε κόστος παρ’ όλο που το νερό στην περιοχή βρίσκεται στα 9 με 10 μέτρα βάθος.
Κατά τ’ άλλα έρχεται η διπλή Ανάσταση για τους αγρότες και για τη χώρα γενικότερα.
Μπούτιβας Κώστας - Καστρινός.

Οι φωτογραφίες και οι πληροφορίες της καταστροφής είναι απ’ το φιλικό site kalyvia.gr Κάντε κλίκ επάνω για μεγέθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :