Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

« ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ’ ΑΛΩΝΙ »

Άρθρο επίκαιρο του Καστρινού.
Έχω μια μεγάλη απορία.                                                            Το πρόσφατο βίντεο - προκήρυξη και μανιφέστο - του τρομοκράτη απ’ τα παλιά, είναι μια πράξη τρομοκρατίας; Η μήπως πίσω του κρύβεται κάτι άλλο; Πώς είναι δυνατόν το κράτος και οι αρχές του, να αντιμετωπίζουν τώρα τον Ξηρό σαν αρχιτρομοκράτη τη στιγμή που οι ίδιοι τον άφηναν να «βαρδαλωνίζει» στις φυλακές και του έδιναν ασύστολα άδειες εξόδου. Και γιατί οι Αμερικάνοι μας κουνάνε το δάκτυλο κι ωρύονται μαζέψτε τον αμέσως;
Μήπως τελικά πίσω απ’ όλα αυτά κρύβονται εντελώς άλλοι σκοποί; Μήπως θέλουν να στρέψουν την κοινή γνώμη αλλού απ’ την τραγική καθημερινότητα του άμοιρου πολίτη αυτής της χώρας η μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι ποιο δυσοίωνο και άκρος ανησυχητικό; Στη τέλεια ανυπαρξία αυτού του κράτους; Μήπως όντος μπαίνουμε στον προθάλαμο μιας νέας εποχής τρομοκρατίας που θα βάλει αυτό το δύστυχο τόπο ασύστολα πια σε θέατρο του παραλόγου; Νιώθω ολόκληρος ένα ερωτηματικό.
-Τι λες ρώτησα ένα φίλο μου για τη επανεμφάνιση στο προσκήνιο της «σκληρής» τρομοκρατίας; Ήταν τόσο χωμένος στα προβλήματά του, όπως εξάλλου ο περισσότερος κόσμος, που αδιαφόρησε παντελώς για το ερώτημα. Και μου απάντησε τελείως αδιάφορα, προφανώς για να μην τον ξαναρωτήσω: «Χέστηκε η φοράδα στ αλώνι».
Χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι, η η τυφλή βία και η τρομοκρατία - με τη κρατική στήριξη η όχι – θα δυναμώνουν συνέχεια και θα εντείνονται όσο δεν αλλάζει η κοινωνία προσανατολισμό, και δεν ξεφυτρώνουν μέσα απ’ τον Αρμαγεδδώνα της ατέλειωτης κρίσης νέες αξίες , που θα φρενάρουν λίγο την ανεξέλεγκτη πια «παντοκρατορία» του χρήματος;
Αν όμως αυτές οι νέες αξίες , είναι σαν αυτές που διακηρύσσει μέσα απ’ την προκήρυξη - μανιφέστο ο έγκλειστος - ελεύθερος τώρα τρομοκράτης, δηλαδή «η βροντή των όπλων» το «όταν γυρίσω θα σας γα----» τα «γουναράδικα» και ο νεοδιχασμός.                                           Ε! τότε σίγουρα χέστικε η φοράδα στ’ αλώνι.
Μπούτιβας Κώστας - Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :