Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΑΧΕΛΩΟΣ Αγγελοκάστρου. ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΑΔΑ;

Όταν είσαι ναυαγός στη μέση του ωκεανού, μεγάλο πράγμα να βρεις ένα σοσίβιο για να ενθουσιαστείς. Ξέρεις καλά ότι δε σώθηκες, αλλά αισθάνεσαι απέραντη ικανοποίηση διότι θα έχεις την «πολυτέλεια» να πάρεις μια ανάσα. Να ξεκουραστείς από το θαλασσοδάρσιμο των κυμάτων, να ηρεμήσεις και να σχεδιάσεις το σχέδιο που θα σε βγάλει στη στεριά. Να ανακτήσεις την καταρρακωμένη ψυχολογία σου, να ανασυνταχθείς και να συνεχίσεις πιο δυνατός τη μάχη για επιβίωση. Όταν, όμως, βολοδέρνεις στον ωκεανό χωρίς καμία ανάσα χρειάζεται μεγάλη «κολοφαρδία» ‘τεράστια ψυχραιμία’ και τύχη βουνό για να βρεις τη χαμένη στεριά.
Ακριβώς αυτό το ρόλο παίζει η νίκη του ΑΧΕΛΩΟΥ στη Ναύπακτο απέναντι στον προβληματικό φέτος Α. Ο.Λυγιά. Είναι μία βαθιά ανάσα για την ομάδα, η οποία προσφέρει στον Τσιλίκα πολύτιμο χρόνο ώστε να προετοιμάσει τους ποδοσφαιριστές για τους 9 επόμενους τελικούς που ακολουθούν.
Το κλειδί για να αποφύγει ο ΑΧΕΛΩΟΣ τον υποβιβασμό είναι η βελτίωση της ψυχολογίας των ποδοσφαιριστών και η πίστη στις δυνατότητές του. Αν αναλογιστούμε ότι τα 5 παιχνίδια από τα 9 είναι στην έδρα σου δημιουργείται μία ευνοϊκή συγκυρία για να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα. Απαγορεύεται, όμως, η όποια νίκη στο πρωτάθλημα να οδηγεί σε εφησυχασμό. Γιατί είναι αν μη τι άλλο φαιδρό να προδικάσουμε την επίτευξη του στόχου πριν αυτός επιτευχθεί και μαθηματικά. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να πανηγυρίζει πριν τελειώσει η αγωνιστική χρονιά.
Καστρινός.
Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ SITE ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΟΛ.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκόρ μόλις στο 9’ ύστερα από λάθος του Θωμόπουλου το οποίο εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Ζαλοκώστας Λ. που άλλαξε όμορφα τη μπάλα με τον Ζαλοκώστα Ε. για να γίνει εκ νέου αποδέκτης της μπάλας και με σούτ από το ύψος του πέναλτι να κάνει το 0-1. Στο 18’ ο Μπέτσικας θα κάνει το γέμισμα ο ο Ζαλοκώστας Λ. θα γίνει κάτοχος της μπάλας και παρά την πίεση που δέχτηκε από τους αμυντικούς του Λυγιά έστειλε με ωραίο σουτ τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Χασαπογιάννη κάνοντας το 0-2. Μετά το δεύτερο γκολ που δέχτηκαν οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να φτάσουν στο γκολ αλλά το σουτ του Καλτσή στο 37’ θα περάσει άουτ και στο 43’ ο Φούντζουλας δεν θα πιάσει καλά την κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Λάμπρη και θα δώσει την ευκαιρία στον Τσιλίκα να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα.
Με την έναρξη του ημιχρόνου ο Λυγιάς θα καταφέρει να μειώσει το σκορ μετά από ωραίο συνδυασμό του Νικόπουλου με τον Φούντζουλα με τελικό αποδέκτη το δεύτερο που με ωραίο πλασέ θα νικήσει τον Τσιλίκα. Στη συνέχεια το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό με τις δύο ομάδες να χάνουν από μια πολύ καλή ευκαιρία στο 69’ με τον Φούντζουλα να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή χάνοντας και στο 80’ με τον Ζαλοκώστα Λ. που πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα και θα έστειλε τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι.
Για τον Λυγιά διακρίθηκαν οι Κόλα, Χασανάϊ και Φούντζουλας για τον Αχελώο Ζαλοκώστας Λ., Γιαννιώτης, Ζαλοκώστας Ε., και Αλεξάκης.
Α.Ο.Λυγιάς: Χασαπογιάννης,Tόρε, Φούντας (46’ασιλόπουλος),Λάμπρης,Κατσώνης,Κόλα (52’Λάμπος), Νικόπουλος, Χασανάϊ, Φούντζουλας (86’ Τσιριμώκος), Καλτσής, Θωμόπουλος.
Αχελώος Αγγ/στρου: Τσιλίκας, Φούντας (74’ Σαγάνας),Μπούζας, Μπέτσικας,Καραλής, Ρουσογιάννης, Γιαννιώτης(64’Ψαθάς), Ζαλοκώστας Λ.(89’ Κουρσάρης), Αλεξάκης, Ζαλοκώστας Ε..
Το φίλμ του αγώνα:
9’ Γκοοολ Λάθος γύρισμα του Θωμόπουλου το εκμεταλλεύεται ο Ζαλοκώστας Λ. παίζει το ένα δύο με τον Ζαλοκώστα Ε. γίνεται ξανά αποδέκτης της μπάλας και με σούτ από το ύψος του πέναλτι ανοίγει το σκόρ.
18’ Γκοοολ Γέμισμα του Μπέτσικας ο Ζαλοκώστας Λ. γίνεται κάτοχος της μπάλας παρά την πίεση πλασάρει και στέλνει τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Χασαπογιάννη κάνοντας το 0-2.
37’ Σουτ από τον Καλτσή έξω από την μεγάλη περιοχή η μπάλα άουτ.
40’ Σουτ του Ζαλοκώστα Ε. η μπάλα θα περάσει δίπλα στο δεξί κάθετο δοκάρι.
43’ Εκτέλεση φάουλ του Λάμπρη αδύναμη κεφαλιά από τον Φούντζουλα μπλοκάρει ο Τσιλίκας.
58’Γκοοολ Ωραία κάθετη πάσα του Νικόπουλου στο Φούντζουλα που με ωραίο τελείωμα θα μειώσει σε 1-2.
65’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Καλτσή η μπάλα θα περάσει ελάχιστα άουτ.
69’Σέντρα σουτ του Λάμπου δεν προλαβαίνει ο Φούντζουλας με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα.
80’ Ο Ζαλοκώστας Λ. προλαβαίνει την έξοδο του Χασαπογιάννη πλασάρει η μπάλα χτυπάει στο δεξί κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια διώχνει ο Καλτσής.
90+ Γέμισμα του Χασαπογιάννη σουτ από τον Χασανάϊ η μπάλα κοντράρει στα σώματα και απομακρύνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια :