Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

ΜΠΟΥΡΔΕΣ...


Πάλι email για το ίδιο θέμα, την αποχέτευση του Αγγελοκάστρου. Ούτε κι εγώ ξέρω πόσα έχουν έρθει την εποχή Σωκοκρατίας στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Τούτη φόρα είναι από τον Καλλικρατικό το Δήμο Αγρινίου. Πήρε ο Μοσχολιός τώρα απάνω του το θέμα προπαγάνδα. Οι βολεμένοι κώλοι πάντα την υπηρετούν. Και οι άμοιρες καρέκλες ποτέ δεν πρόκειτε ν’ αδειάσουν απ’ αυτούς. Μπλαμπλαμπλαμπλαμπλα- Μπλαμπλαμπλαμπλαμπλα. Διαβάστε, διαβάστε παρακάτω και θα δείτε:

Το πρώτο μεγάλο έργο για τον Καλλικρατικό Δήμο Αγρινίου. Υπεγράφη από το Υπ. Περιβάλλοντος η επέκταση και αναβάθμιση για τον βιολογικό του Αγρινίου.
10,5 εκατομ. ευρώ.
Ένα έργο πνοής για την ευρύτερη περιοχή του νέου δήμου Αγρινίου, για το περιβάλλον και τον άνθρωπο, μπαίνει στη φάση της υλοποίησης καθώς ολοκληρώθηκε θετικά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής η αξιολόγηση της πρότασης που υπέβαλε η ΔΕΥΑ Αγρινίου για την επέκταση και αναβάθμιση της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων της Μείζονος περιοχής. Η πρόταση αυτή υποβλήθηκε προς το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και έγινε σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της μελέτης που εκπονήθηκε από τη ΔΕΥΑ Αγρινίου για την επέκταση και αναβάθμιση των Ε.Ε.Λ. Αγρινίου.
Με τη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης του έργου δρομολογείται η διαδικασία για την άμεση δημοπράτησή του. Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 10.500.000,00€ και αφορά τόσο την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού όσο και την επέκταση της δυναμικότητάς του, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν στον νέο Δήμο Αγρινίου μετά και την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης (Δημοτικές Ενότητες Αγγελοκάστρου, Θεστιέων, Παραβόλας, Νεάπολης και Στράτου).
Και το σιρόπιασμα να δέσει το περγαμότο.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός με αφορμή την εξέλιξη αυτή μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την περιοχή. Αξιοποιήσαμε τη μελέτη που εκπονήθηκε το 2010 από τη ΔΕΥΑ Αγρινίου, ώστε να μπορεί να παραλάβει ο βιολογικός καθαρισμός του Δήμου Αγρινίου τα λύματα των παρατριχώνιων οικισμών, των περιοχών Νεάπολης, Στράτου και Αγγελοκάστρου, που ως γνωστόν δε διαθέτουν αποχετευτικό δίκτυο. (Πόσες κατηγορίες ρε παιδιά υποβιβαστήκαμε και γίναμε από Δήμος οικισμός;)
Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου ο Δήμος Αγρινίου διαθέτει την πλέον σύγχρονη μονάδα για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων που μπορεί να εξυπηρετήσει το σύνολο των κατοίκων του νέου Δήμου Αγρινίου και αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία γιατί επιτυγχάνεται σε μια ευαίσθητη οικολογικά περιοχή, η οποία μάλιστα είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura.
Θέλω επίσης να αναφέρω ότι το έργο αυτό αποτελεί μέρος του συνόλου των έργων που προωθούνται από τον Δήμο Αγρινίου σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Θάνο Μωραίτη. Συγκεκριμένα, έχουμε υποβάλλει προτάσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για το αποχετευτικό δίκτυο των παραλίμνιων οικισμών δηλαδή των Δημοτικών Ενοτήτων Παραβόλας, Αρακύνθου και Μακρυνείας και για τις Δημοτικές Ενότητες Νεάπολης, Στράτου και Αγγελοκάστρου. Επίσης υποβάλλαμε πρόταση για την υδροδότηση της πόλης του Αγρινίου αλλά και όλων των Δημοτικών Ενοτήτων με την κατασκευή κεντρικού αγωγού από το Διυλιστήριο στο Καστράκι που θα φθάνει μέχρι την Παραβόλα, τη Μακρυνεία και το Αγγελόκαστρο.
Με την ολοκλήρωση αυτών των έργων που ήταν προγραμματική μας δέσμευση αφενός μεν θωρακίζονται περιβαλλοντικά οι ευαίσθητες λίμνες «Τριχωνίδα» και «Λυσιμαχεία» και ο ποταμός «Αχελώος» δίνοντας άλλες προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή αφετέρου δε εξασφαλίζουμε ποιοτικό και ποσοτικό νερό για όλες τις περιοχές του νέου Δήμου Αγρινίου».
Αφήστε ρε τις ΜΠΟΥΡΔΕΣ. Σας έχει πια μπουχτίσει ο λαός. Το ξαναλέω πίσω απ΄ του συνεταιρισμού την αποθήκη ούτε χιλιόμετρο απ΄το χωριό είν΄ έτοιμος ο αγωγός. Τι εκατομμύρια και παραμύθια αραδιάζεται. Φτίαξτε το έργο πριν μας φτιάξετε το λάκο. Έρχεται καλοκαίρι και θα πάθουμε χολέρα. Αφήστε τα email την προπαγάνδα και τα πράσινα άλογα.
Σκληρός κ Δήμαρχε; Με συγχωρείτε. Καληνύχτα σας.
Ν' αποσυρθώ, για να καταπραϋνω την οργή μου, και να παρηγορήσω το "κλάμα" της ψυχής ...

Εφημερίδα Αγγελοκάστρου το ΚΑΣΤΡΟ. Ο εκδότης. Κώστας Μπούτιβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :