Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΕ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ - ΚΑΛΥΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.



Συνέλευση της εκπαιδευτικής κοινότητας του Γυμνασίου Καλυβίων, συγκάλεσαν χθες το βράδυ ο προέδρος του τοπικού συμβουλίου Καλυβίων Γιάννης Μεσογίτης και Αγγελοκάστρου Νίκος Μήλας για το κλείσιμο του Γυμνασίου Καλυβίων. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν τοπικοί παράγοντες, γονείς, εκαπιδευτικοί, εκπρόσωπος του συντονιστικού κατά του κλείσιμου σχολείων στο δήμο και 300 περίπου κάτοικοι της περιοχής. Η αρμόδια αντιδημάρχος του Δήμου Αγρινίου ευρισκόμενη σε δεινή πλέον θέση, αφού η ίδια πήρε επάνω της εδώ και καιρό να αμβλίνει τη πολιτική του υπουργείου παιδείας στη τοπική κοινωνία στο θέμα των καταργήσεων σχολείων, και ο δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας Λάμπρος Κουτρουλός ο οποίος δήλωσε ότι στηρίζει το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για μη κατάργηση του Γυμνασίου Καλυβίων. Η Λαϊκή αυτή Συνέλευση αποφάσισε αυρίο το πρωί (Πέμπτη 17-3-11) να προχωρήσει σε δυναμική κοινητοποίηση, κάνοντας πορεία Καλυβιώτες και Αγγελοκαστρίτες προς το Αγρίνιο με αποκλεισμούς δρόμων, δημαρχείου κ.λ.π.

Το δεκαπενταμελές των μαθητών του σχολείου εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:
Οι μαθητές του Γυμνασίου Καλυβίων πληροφορήθηκαν από τον Τύπο ότι το σχολείο πρόκειται να κλείσει.
«Πρώτα ο μαθητής» ! είπε η Υπουργός.
Όμως ποιο μαθητή εννοούσε άραγε;
Σίγουρα τον ευκατάστατο, των Ιδιωτικών Σχολείων, γιατί οι μαθητές της δικής μας κοινωνίας μεταβάλλονται πλέον σε πληβείους, σε «ταλαιπωρημένους», μετακινούμενους μαθητές.
Το κλείσιμο του Γυμνασίου θα το πληρώσουμε εμείς οι ίδιοι, οι γονείς μας και μετά ολόκληρη η κοινωνία.
Ευρωπαϊκή Πολιτική για την Παιδεία, φωνάζουν οι «υπεύθυνοι»!
Στην χώρα των Τεχνών, των Επιστημών και των Γραμμάτων κλείνουμε το σχολεία μας και το ονομάζουμε πρόοδο! Εμείς, οι μαθητές του Γυμνασίου στηρίζουμε την συνέχιση της λειτουργίας του Σχολείου στον τόπο που γεννηθήκαμε, μεγαλώνουμε και ονειρευόμαστε ν’ αποτελεί για μας φάρο πνευματικής ζωής. Η παρουσία του Γυμνασίου στην περιοχή μας είναι απαραίτητη και αναγκαία διότι αποτελεί κομμάτι της κοινωνία μας.
Το περιβάλλον του Σχολείου (αίθουσες, εργαστήρια, καθηγητές) είναι λειτουργικό και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μας.
Η καθημερινή μετακίνησή μας θα αποτελέσει το μεγαλύτερό μας πρόβλημα γιατί σημαίνει κούραση, χάσιμο πολύτιμου χρόνου και ενδεχόμενους κινδύνους.
Εφημερίδα το ΚΑΣΤΡΟ. Κώστας Μπούτιβας.

4 σχόλια :

Αγγελοκαστρίτης είπε...

Καλά όλοι οι άλλοι, αλλά κι εσύ παρασύρεσαι από τους υποκριτές και ξεσήκωσες το κόσμο για να μην κλείσει το γυμνάσιο Καλυβίων. Ποιό γυμνάσιο ρε φίλε αυτό το έχουν καταργήσει οι ίδιοι οι κάτοικοι των δύο χωριών, χρησιμοποιώντας ψεύτικα δικαιολογητικά για να γράφουν τα παιδιά τους σε γυμνάσια του Αγρινίου. Κάνε μια έρευνα και θα δεις ότι οι περισσότεροι (και από τα δύο χωριά ) στέλνουν τα παιδιά τους στο Αγρίνιο. Εγώ συμφωνώ να μην κλείσει το γυμνάσιο, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει Υ Π Ο Χ Ρ Ε Ω Τ Ι Κ Α να φοιτούν σ' αυτό όλοι οι μαθητές των δύο χωριών κι όχι μόνο όσοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν "μαϊμού δικαιολογητικά", διαφορετικά οι μόνοι που θα ευνοηθούν θα είναι οι καταστηματάρχες γύρω από το γυμνάσιο και τα συντεχνιακά συμφέροντα των καθηγητών.

Κώστας είπε...

Εγώ όλα αυτά που καταγγελεις πως μπορώ να τα επαληθεύσω φίλε, εγώ την είδηση που μου στέλνουν μαθαίνω κι αυτήν υπηρετώ. Κι εσύ πολύ σωστά κάνεις και τα καταγγέλλεις, Όμως εκείνο το παροιμιώδες «όταν κλείνει ένα σχολειό, μια καινούργια φυλακή ανοίγει» δεν διαψεύστηκε ποτέ. Και κάθε κλείσιμο σχολείου εμένα πάντα θα με βρίσκει αντίθετο.

Αγγελοκαστρίτης είπε...

Φίλε η παρατήρησή σου ότι «όταν κλείνει ένα σχολειό, μια καινούργια φυλακή ανοίγει» δεν διαψεύστηκε και ούτε θα διαψευστεί ποτέ. Εγώ όμως δεν υπερασπίζουμε αυτούς που κλείνουν το γυμνάσιο Καλυβίων (άλλωστε έχω πολλές επιφυλάξεις για το καινούργιο μοντέλο λειτουργίας των σχολείων), αλλά καταγγέλλω αυτούς που με περισσή υποκρισία χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την κατάργηση ενός σχολείου, που οι ίδιοι με τις επιλογές και τις πράξεις τους το έχουν υποβαθμίσει προ πολλού.

Κώστας είπε...

Σωστός και έχεις δίκιο. Φταίμε κι εμείς όμως που μια ζωή τους αφήνουμε στο απυρόβλητο. Εγώ φίλε αν είχα στοιχεία και ονόματα σίγουρα θα τους έβγαζα στη σέντρα. Πρέπει να τελειώνει κάποτε αυτός ο Φαρισαϊσμός.