Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Η ΦΙΕΣΤΑ.


Φιέστα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος διοργανώνει την Κυριακή στις 3 μμ στο δημοτικό γήπεδο Αγγελοκάστρου ο Αχελώος, και καλεί όλους τους Αγγελοκαστρίτες να παρευρεθούν, και να γιορτάσουνε όλοι μαζί την άνοδο και την επαναφορά της ομάδας στις μεγάλες κατηγορίες του νομού μετά από χρόνια.

50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.
Μεταπολεμικά όταν στα γύρω χωριά το ποδόσφαιρο τότε γίνονταν γνωστό, στο Αγγελόκαστρο υπήρχε ήδη από το 1941-42 συγκροτημένη ομάδα. Αυτό καταμαρτυρούν οι παλιότεροι και μια σπάνια φωτογραφία-ντοκουμέντο.

Βέβαια στην ανάπτυξη της ομάδας συνέβαλε και η τεχνική εταιρεία "Χρυσόπουλος" με έδρα το χωριό μας, όπου πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές από άλλες περιοχές βρέθηκαν εκεί για δουλειά και έπαιζαν τότε στην ομάδα του Αγγελοκάστρου με την επωνυμία "Παντοκράτορας".
Η Ομάδα αυτή διαλύεται το 1948 σε δύσκολα μάλλον χρόνια για το χωριό για να ξαναεμφανισθεί το 1960 νεοϊδρυθείσα ομάδα στο χωριό με την ονομασία ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, με πρώτο πρόεδρο τον Χρήστο Κέφη, και συμβούλιο τους Μιλτο Δημάκη, Δημήτριο Γερασιμίδη, Νάσο Ευθυμίου και Γιάννη Πλαστήρα.

Ο Αχελώος επανιδρύεται με την σημερινή του πια μορφή το 1969 και από τότε με τα μπλε, άσπρα και κόκκινα χρώματα αγωνίζεται επίσημα σε όλες τις ερασιτεχνικές κατηγορίες του νομού μας, έχοντας σαν κυριότερη κατάκτηση το Κύπελλο Ερασιτεχνών Αιτωλοακαρνανίας.
Επειδή τούτη η ομάδα ήτανε είναι και θα είναι πάντα η ομάδα του λαού του Αγγελοκάστρου και αποτελεί αδιάσπαστο κομμάτι της ιστορίας του χωριού, στο λαογραφικό μουσείο του χωριού μας που σε λίγο θ΄ ανοίξει την πόρτα του να μας υποδεχθεί, πρέπει εκεί ο Αχελώος να έχει την δική του παρουσία. Φωτογραφίες υπάρχουνε. Πρέπει κι ετούτες ν' αποτυπωθούν στη μνήμη της νεότερης γενιάς.
Εφημερίδα Αγγελοκάστρου το ΚΑΣΤΡΟ. Κώστας Μπούτιβας.

Οι φωτογραφίες είναι μια προσφορά του συγγραφέα Ευθ. Πριόβολου απ’ το βιβλίο του ΄΄ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ΄΄ και τον ευχαριστούμε θερμά.
(Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για μεγέθυνση.)

Δεν υπάρχουν σχόλια :