Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΑΧΕΛΩΟΣ Αγγελ/τρου. ΝΙΚΗ ΣΩΣΙΒΙΟ ΜΕ ΟΜΗΡΟ.

Όταν είσαι ναυαγός στη μέση στο πέλαγος σαν αυτούς τους φουκαράδες τους πρόσφυγες στο Αιγαίο, μεγάλο πράγμα να βρεις ένα σωσίβιο για να αναθαρρήσεις. Ξέρεις καλά ότι δε σώθηκες, αλλά αισθάνεσαι απέραντη ικανοποίηση διότι θα έχεις την «πολυτέλεια» να πάρεις τουλάχιστον μια ανάσα. Να ξεκουραστείς από το θαλασσοδάρσιμο των κυμάτων, να ηρεμήσεις και να σχεδιάσεις το σχέδιο που θα σε βγάλει στη στεριά. Να ανακτήσεις την καταρρακωμένη ψυχολογία σου, να ανασυνταχθείς και να συνεχίσεις πιο δυνατός τη μάχη για επιβίωση. Όταν, όμως, βολοδέρνεις στον ωκεανό χωρίς καμία ανάσα χρειάζεται μεγάλη «κολοφαρδία» τεράστια ψυχραιμία και τύχη βουνό για να βρεις τη χαμένη στεριά.
Ακριβώς αυτό το ρόλο παίζει η νίκη του ΑΧΕΛΩΟΥ σήμερα στην εμβόλιμη αυτή αγωνιστική, απέναντι στον πάντα πανίσχυρο ΟΜΗΡΟ Νεοχωρίου. Είναι μία βαθιά ανάσα για την ομάδα, η οποία προσφέρει στον Τσιλίκα πολύτιμο χρόνο ώστε να ανασυντάξει τις δυνάμεις, για τον συνεχιζόμενο αγώνα για την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία του νομού.
Και ένα απ τα κλειδιά για να αποφύγει ο ΑΧΕΛΩΟΣ φέτος τον υποβιβασμό είναι η βελτίωση της ψυχολογίας των ποδοσφαιριστών και η πίστη στις δυνατότητές τους, με τέτοιες νίκες σαν τη σημερινή, ώστε να αναστραφεί το αρνητικό ως τώρα κλίμα. 
Καστρινός.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ SITE OLATAGOAL.GR.
Σπουδαία νίκη πέτυχε στην έδρα του ο Αχελώος Αγγελοκάστρου που επιβλήθηκε του Ομήρου Νεοχωρίου με 4 - 2. Η ομάδα του Ανδρέα Τσιλίκα έφτασε τους 7 βαθμούς και ξέφυγε από την τελευταία δυάδα της βαθμολογίας, ενώ ο Όμηρος γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα και παρέμεινε στους 15 βαθμούς και την τέταρτη θέση, έχοντας όμως μείνει πίσω από την πρώτη τριάδα.
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Αχελώο που στο πρώτο εικοσάλεπτο προηγήθηκε με 3 - 0. Στο 7ο λεπτό ο Στάθης Ζαλοκώστα πάσαρε στο Λευτέρη Καλοκάιρη που με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε το Ζέρβα ανοίγοντας το σκορ. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, όμως το φάουλ του Μπαλαούρα έδιωξε σε κόρνερ ο Μιχάλης Μπούτιβας. Στο 10΄ ο Ζέρβας έδιωξε το σουτ του Ρουσογιάννη, όμως η μπάλα έφτασε στο Λάμπρο Ζαλοκώστα που από κοντά έκανε το 2 - 0. Δέκα λεπτά αργότερα ο Στέφανος Τσώνης εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία στην άμυνα του Ομήρου και από κοντά σκόραρε για το 3 - 0. 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Όμηρος προσπάθησε να απειλήσει, όμως δε νίκησε το Μπούτιβα και στο 70΄ μετά το ελεύθερο του τερματοφύλακα του Αχελώου ο Λάμπρος Ζαλοκώστας με κεφαλιά έβγαλε στον Τσώνη ο οποίος πάσαρε κάθετα στο Στάθη Ζαλοκώστα που με όμορφο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 4 - 0. Ο Όμηρος πίεσε και στο 81΄ σε προσπάθεια του Μεταξούλη ο Κέκελος υπέδειξε πέναλτι για χέρι του Αϋφαντή. Ο Βασίλης Μεταξούλης ευστόχησε στην εκτέλεση μειώνοντας σε 4 - 1. Το σουτ του Μάουρο στο 86΄ κατέληξε στα δίχτυα για το 4 - 2, όμως στη συνέχεια οι παίκτες του Αχελώου κράτησαν καλά στην άμυνά τους και έφτασαν σε μια σημαντική νίκη.
ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ (Ανδρέας Τσιλίκας): Μπούτιβας Μ., Καλοκαίρης Ε. (74΄ Σαγάνας), Μπαμπάτσικος, Βαγενάς, Καλοκαίρης Ν., Μπούτιβας Α. (70΄ Αϋφαντής), Ρουσογιάννης, Ζαλοκώστας Λ. (82΄ Κουτούμπας), Αλεξάκης, Τσώνης, Ζαλοκώστας Ε.
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ (Γιώργος Ασπρογέρακας): Ζέρβας, Μπαλαούρας, Βαλτογιάννης, Αλεξόπουλος, Δερβίσης, Δενδρινός, Δημαράς, Καλύβας (56΄ Καταπόδης), Μεταξούλης (82΄ Brushlli), Μάουρο, Τσιφοπανόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :