Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ.

Ε! ρε πως Αλλάζουν οι εποχές και πως μαζί τους αλλάζουν και οι άνθρωποι. Όσο οι «κάνουλες» άφηναν το ρευστό να ρέει, βαριά κομματικοποιημένοι κρεμόμασταν απ’ τα στόματα για τις βαρυσήμαντες δηλώσεις των πολιτικών και συμφωνούσαμε σε όλα. Και όπως έλεγαν οι διάφοροι αναλυτές, τούτος ο λαός είχε μια στέρεα πολιτική άποψη, έστω και πλανεμένη.
Τώρα η αίγλη αυτή του παρελθόντος, και οι μεγάλες ιστορικές αποφάσεις στα λόγια,  μοιάζουν ξεθωριασμένα κονσερβοκούτια, πνιγμένα στο χρώμα της σκουριάς τους. 
Κι εκείνη η πρωθυπουργική καρέκλα σήμερα μοιάζει με ξεδοντιάρα γεροντοκόρη και κακομούτσουνη νύφη, που κανένας γαμπρός δεν θέλει να ζυγώσει .
Μάλλον κανείς δεν θέλει να κάτσει στη φωτιά της.
Ιδεολογίες, μανιφέστα και τσιτάτα μοιάζει να μην αγγίζουν κανέναν, κι εκείνη η συλλογική αγωνιστική διάθεση, πάγωσε καταμεσής του Αυγούστου.
Και οι ευθύνη για όλα τούτα, βαραίνει πρώτα και κύρια τον ιδεολόγο ηγέτη μας, που κορόϊδεψε και παραπλάνησε, και που ποτέ δεν  έπεισε ούτε τον εαυτό του προφανώς, πως όλα πάν ρολόϊ, και που στη κάθε στραβή, προσπαθούσε να μας πείσει, ότι σίγουρα φταίνε κάποιοι αιώνιοι αντίπαλοι.
Όμως δεν φταίνε μόνο οι ιδέες και οι ιδεοληψίες κάποιων πολιτικών «σκυβάλων», φταίμε κι εμείς οι πολίτες, που τώρα πια μας λένε απολιτίκ, που δεν αποκτήσαμε ποτέ την αναγκαία συνυπευθυνότητα.
Κι έτσι για όλα ετούτα δω, θα φέρουν λέει καινούργια πρωθυπουργική καρέκλα, εισαγόμενη, που θα έχει και τον πρωθυπουργό επάνω της δεμένο.
Κύριοι, η χώρα μας διαλύθηκε, ξυπνήστε!
Μπούτιβας Κώστας – Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :