Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Η πρόταση του δήμου Αιτωλικού για τον Καποδίστρια 2. Αγγελόκαστρο-Οινιάδες-Αιτωλικό η προτασή του.



Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αιτωλικού με θέμα σχετικά με τον Καποδίστρια 2.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το ΔΣ για το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ και για τις θέσεις των Δήμων. Θέσεις που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά των Δήμων και όχι με τον χωροταξικό καταμερισμό των συνενώσεων.
Ακολούθως ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης τοποθετήθηκε με την εξής πρόταση: Να ενωθούν οι Δήμοι Αιτωλικού, Αγγελοκάστρου και Οινιαδών σε έναν Δήμο με έδρα το Αιτωλικό.
Τελικά η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι:
Να απορριφθεί η πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να αιτιολογηθούν οι λόγοι της απόρριψης (ιστορικότητα Δήμου κλπ).
Να προταθεί στους Δήμους Αγγελοκάστρου και Οινιαδών η ενοποίησή τους με τον Δήμο Αιτωλικού σε έναν ενιαίο Δήμο με έδρα το Αιτωλικό. Η πρόταση να γίνει σε επίπεδο Δημοτικών Συμβουλίων σε κοινή συνεδρίαση και σε περίπτωση θετικής απόφασης να βολιδοσκοπηθούν και οι πολίτες των παραπάνω Δήμων (προφανώς με τοπικά δημοψηφίσματα).
Το θετικό της συνεδρίασης του ΔΣ ήταν η ενότητα και η αποφασιστικότητα όλων των Δημοτικών Συμβούλων, στο να παραμείνει το Αιτωλικό σαν Δήμος είτε με την παραπάνω ενοποίηση, είτε ακόμα και μόνο του σαν νησί.
Πρόταση που έγινε από το ακροατήριο, να συζητηθεί μήπως είναι καλλίτερα για τον Δήμο η ενοποίηση με το Μεσολόγγι, δεν απαντήθηκε καθόλου, δείχνοντας έτσι την αντίθεση του ΔΣ στην πρόταση αυτή.

www.etoliko.gr

6 σχόλια :

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ είπε...

Πως την βλέπετε αυτή την πρόταση??
Σίγουρα η καλύτερη λύση είναι να μείνουμε όπως είμαστε τώρα αλλά αν δεν συμβεί αυτό τότε πιστεύω πως τπ Αιτωλικό είναι η πιο σωστή επιλογή.

Ανώνυμος είπε...

Το Αγρίνιο είναι η πιο σωστή επιλογή? Είναι δυνατόν η εξυπηρέτηση των Αγγελοκαστριτών,όπως και πολλών πολιτών από άλλους γειτονικούς δήμους του Αγρινίου, να γίνεται στο Αγρίνιο και να μη θέλετε συνένωση με το δήμο Αγρινίου.
Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

panos tiligadas είπε...

anwnime kala ta les mou fenete mallon kalitepa einai sto agrinio,giati ean den exeis diko sou meson syginonias sto aitoliko diskola tha pas gia ena xapti i kserw gw,to provlima einai oti to agrinio den tha mas ypologizei katholou opos kai egine kai sta kalivia pio dipla.
opote dikio exeis ALLA

Ανώνυμος είπε...

Δεν το νομίζω να μην υπολογίζει το Αγγελόκαστρο. Εδώ κατασκεύασε ολόκληρη πλατεία στο Σχίνο. Εξάλλου πόσα έργα ποια έγιναν με το Δήμο Αγγελοκάστρου αυτοτελή? Καθένας ενώνεται με αυτόν που έχει άμεση σχέση,συναλλαγή και ότι άλλο.Μαζί πρέπει να διεκδικήσουμε την ένωση Αγρινίου - Ιόνιας οδού μέσω Α/Κ Αγγελοκάστρου. Κι ένα σωρό άλλα ζητήματα ( πχ καλύτερη αξιοποίηση λίμνης Λυσιμαχείας ). Ποια σχέση είχε μέχρι τώρα Αγγελόκαστρο με Αιτωλικό και Οινιάδες? ( Μα είναι ποτέ δυνατόν??? Γιατί τέτοιος φόβος για το Αγρίνιο?? )
Ακούω απόψεις κι από φορείς άλλων δήμων ότι δεν επιθυμούν συνένωση με το Αγρίνιο,φοβούμενοι μήπως τους "καταπιεί" το μεγάλο αστικό κέντρο και τους παραμελήσει. Λες και σαν αυτοτελείς δήμοι όλοι αυτοί έπαιρναν τα τεράστια κονδύλια από την εκάστοτε κυβέρνηση κι έκαν τόόόσα πολλά και μείζωνος σημασίας έργα. Αντιθέτως,αποτελώντας κομμάτι ενώς μεγάλου δήμου με πολύ μεγάλο πληθυσμό,τα κονδύλια θα αυξηθούν και θα υπάρξουν μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης κάθε περιοχής.Απλά,κάθε δημοτικό διαμέρισμα πρέπει να καταθέτει τις προτάσεις του,να ιεραρχεί τα προβλήματα και τις ανάγκες του και να δίνεται πρωταρχικά λύση στα σημαντικά ζητήματα κάθε περιοχής.

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ είπε...

O καθένας έχει δικαίωμα να έχει την αποψή του. Δεν θα μπώ στη διαδικασία να επαναλάβω τις απόψεις μου τις έχω αναφέρει πολλές φορές.
Αν είναι όμως τόσο ευνοικά τα πράγματα στο Αγρίνιο κ. Ανώνυμε τότε δεν υπηρχε λόγος να υπάρχει αυτή την στιγμή ο δήμος Αγγελοκάστρου...

Ανώνυμος είπε...

Είναι μονόδρομος η λύση του Αγρινίου οποιαδήποτε άλλη λύση θα είναι καταστροφική για τον τόπο μας.Οπως είναι και μονόδρομος η πρόσβαση των κατοίκων της πόλης του Αγρινίου με την Ιόνια οδό απο τον κόμβο Αγγελοκάστρου.


Ιωάννης Ε Μήλας