Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΥΜΙΟ.


Επτά βιβλία έχει εκδώσει ως τώρα ο Θύμιος ο Πριόβολος για το Αγγελόκαστρο. Ετούτο τώρα, το 8ο  βιβλίο για τη μικρή μας πατρίδα είναι ιστορικό, με τίτλο «Το Αγγελόκαστρο της Αιτωλίας στην τουρκοκρατία και την επανάσταση του 1821». Ένα επετειακό αφιέρωμα στα 200 χρόνια από τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Είναι αφιερωμένο «στους Αγγελοκαστρινούς ανθρώπους, που έζησαν στα μακρινά χρόνια της οθωμανικής σκλαβιάς, που πάλεψαν και θυσιάστηκαν για την πίστη και την πατρίδα».

Εάν δεν τρέφεις αγάπη για την ιστορία του τόπου σου, εάν δεν έχεις μεράκι, βίωμα, και γενικότερα εάν δεν σε ενδιαφέρει το παρελθόν, παρά μόνο για το θεαθήναι, προσωπικά θεωρώ ότι δεν αγαπάς τους προγόνου σου, δεν σε ενδιαφέρουν εάν  πέρασαν από την ζωή, εάν σε γέννησαν, εάν σε μεγάλωσαν, εάν σου έδωσαν τα εφόδια για μια καλύτερη ζωή.

Η έκδοση αυτή χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και γι’ αυτό φρόντισε και ο πρόεδρος της κοινότητας Αγγελοκάστρου κ. Παναγιώτης Γ. Κοτούμπας. Θα γίνει τέλος του μηνός παρουσίαση του βιβλίου στο Αγγελόκαστρο, και θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως  γι το πότε και που.

Κώστας Μπούτιβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :