Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο ΣΚΥΛΟΣ ΔΑΓΚΩΝΕΙ.

“Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν” φώναζε ένας κήρυκας- τελάλης, που περιφέρονταν στην αρχαία Σπάρτη, “χτυπώντας καμπανάκι” για κάποιους απ τις Κλαζομενές, σπουδαίας, πλούσιας και ισχυρής πόλης, σύμμαχο της Σπάρτης, που ήταν τόσο «χυδαίοι» κατά την επίσκεψή τους στη πόλη, που η διαγωγή τους ενοχλούσε σφόδρα τους Σπαρτιάτες, αλλά δεν ήθελαν κιόλας να διαταράξουν τη σχέση τους με την πλούσια αποικία ούτε όμως και να επιτρέψουν αυτή την αυθαιρεσία χωρίς να δράσουν. Έδειξαν έτσι μ' αυτό τον τρόπο, την έντονη ενόχλησή τους υποτιμώντας παράλληλα και το χαρακτήρα τους. Έκτοτε η φράση παρέμεινε παροιμιώδης και χρησιμοποιείται συχνά ως τις μέρες μας, δείχνοντας την έκφραση μιας περιφρόνησης για κάποιον, η αλλιώς στο πιο ελεύθερο “από τέτοιας ποιότητας ανθρώπους, είναι αναμενόμενο, μόνο τέτοια συμπεριφορά μπορείς να περιμένεις”
Για ποιόν ισχύει τώρα το παραπάνω; Αν παρακολουθήσεις αυτές τις μέρες τα τηλεοπτικά κανάλια, και βάλεις λίγο το μυαλό σου να δουλέψει, "πολλάκις" θα καταλάβεις περί τίνος πρόκειται.
Ο κόσμος όλος γνωρίζει ότι όποιος έχει σκύλο που δαγκώνει δεν τον αφήνει να κυκλοφορεί ασύδοτος στους δρόμους, πόσο δε μάλλον στην Κυβέρνηση! Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης του βάζουν ένα φίμωτρο να κυκλοφορεί, και πάντα υπό συνοδεία.
Λυπάμαι βαθύτατα κύριε Πρωθυπουργέ αλλά θα σας υπενθυμίσω ότι ένα μέλος της κ(υ)νοβουλευτικής σας ομάδας υπόκειται στα ανωτέρω, αλλά εσείς δεν παίρνετε τα κατάλληλα μέτρα. Βέβαια λέγεται ότι και εσάς σας ενοχλούν τα «γαυγίσματά» του, αλλά προτιμάτε να τον έχετε μαντρωμένο στην αυλή σας, παρά αμολημένο κι αδέσποτο. Θα μπορούσατε όμως να του πάρετε έναν εκπαιδευτή, αν κι αυτό δεν εγγυάται κάποια βελτίωση, που θα του έβγαζε το φίμωτρο μόνο όταν πρέπει να ξεθυμάνει για να μη χειροτερέψει η κατάστασή του.
Εκεί όμως που φοβάμαι ότι δεν υπάρχουν κατάλληλα μέτρα είναι όταν το εν λόγω «μαντρόσκυλο» στρέφεται κατά πάντων. Βέβαια είναι γνωστή η δημοκρατική αγωγή του ακατονόμαστου και η συμπάθειά του προ της «μάζα», την «πλέμπα» καθώς και οι εκφράσεις ευαρέσκειας προς αυτήν, (λιβανιστήρια και θεραπαινίδες της διαπλοκής.)
Τι να πει κανείς. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι άρχισε να γίνεται κι απ’ τη θέση που κατέχει, επικίνδυνη για το λαό η συμπεριφορά του. ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ.
Μπούτιβας Κώστας - Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :