Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.




Πριν ακόμα κοπάσει η πικρία και τα παράπονα για την αντικατάσταση του ομολογούμενους επιτυχημένου Διευθυντή επί τετραετίας κ Λανόπουλου στο σχολείο του Αγγελοκάστρου, ορίστηκε νέος διευθυντής ο κ Γεώργιος Βουγιουκλίδης. Η εφημερίδα έψαξε και βρήκε όλα τα στοιχεία για τον νέο διευθυντή και σας τα παρουσιάζει εδώ αναλυτικά.
Ο ΝΕΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
Γεώργιος Βουγιουκλίδης.
Σπουδές:
1980 Πτυχίο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου
1999 Πτυχίο, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαιδεύσεως του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων.
Επαγγελματική Εμπειρία:
Διορίστηκε το 1982 και υπηρέτησε, ως το 2000 σε όλους σχεδόν τους τύπους των Δημοτικών Σχολείων Γενικής Αγωγής.
Από το 2000 ως σήμερα υπηρετεί στο Τμήμα Ένταξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, στο οποίο φοιτούν μαθητές με προβλήματα όρασης.
Προγράμματα και επιμορφωτικά σεμινάρια:
Σεμινάριο εξειδίκευσης 400 ωρών στην εκπαίδευση παιδιών με σοβαρά κινητικά προβλήματα.
Πρόγραμμα του Π.Ε.Κ. Πατρών: «Η Δημόσια Διοίκηση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση».
Ταχύρυθμο επιμορφωτικό σεμινάριο σε θέματα Παιδαγωγικής και Διδακτικής τυφλών μαθητών στο Κ.Ε.Α.Τ. και σε Τμήματα Ένταξης τυφλών μαθητών.
Πρόγραμμα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στις τεχνολογίες της πληροφορίας & της επικοινωνίας και επιτυχής περάτωση της διαδικασίας πιστοποίησης.
Διάφορα συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες, που διοργάνωσαν Πανεπιστήμια, Σχολικοί Σύμβουλοι και άλλοι εκπαιδευτικοί φορείς, σχετικά με παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά θέματα Γενικής και Ειδικής Αγωγής, τη χρήση των Η/Υ και την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.
Παρουσιάσεις, Ομάδες εργασίας, Εργαστήρια
- «Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην παραγωγή υλικού για τους αμβλύωπες μαθητές», στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Εκπαιδευτικών για τις Τ.Π.Ε. – Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στη Διδακτική Πράξη, Σύρος, 15/5/2005.
- «Εκπαιδεύοντας μαζί μαθητές με και χωρίς προβλήματα όρασης: Η περίπτωση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου», στο: 1ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, Ιωάννινα, 14/5/2006
- Ορίστηκε μέλος της ομάδας εργασίας που συγκροτήθηκε με την 45668/Γ6/9-5-2003 υπουργική απόφαση, για τη διασκευή, προσαρμογή, εικονογράφηση και μεταγραφή στο σύστημα BRAILLE των διδακτικών βιβλίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τυφλούς και μερικώς βλέποντες μαθητές. Έργο μου στην ομάδα ήταν η προσαρμογή των βιβλίων του Δημοτικού στις δυνατότητες των αμβλυώπων μαθητών. Στα πλαίσια του έργου αυτού, αλλά και στη συνέχεια μέχρι σήμερα, σε συνεργασία με το Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, έχω προσαρμόσει περισσότερα από 41 βιβλία του Ο.Ε.Δ.Β., στα οποία περιλαμβάνονται: όλα τα βιβλία των τάξεων Β΄ (7 βιβλία), Γ΄ (10 βιβλία) και Δ΄ (13 βιβλία), μέρος των βιβλίων (Γλώσσα, Μαθηματικά και Φυσικά) της Α΄ (4 βιβλία) και της Ε΄ τάξης (7 βιβλία), τα 8 φυλλάδια των επαναληπτικών ασκήσεων των μαθημάτων αυτών, καθώς και πολλά κεφάλαια από τα 3 βιβλία των Ανθολογίων λογοτεχνικών κειμένων για το Δημοτικό Σχολείο.
- Ανέλαβε την οργάνωση και τη λειτουργία, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, εργαστηρίου Η/Υ εξειδικευμένου στις ανάγκες των ατόμων με προβλήματα όρασης.
Κατά τα Σχολικά Έτη 1995-96 και 1996-97 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αγρινίου - Θέρμου ως Ειδικός Γραμματέας και Ταμίας.
Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του.
Εφημερίδα Αγγελοκάστρου το ΚΑΣΤΡΟ. Ο Εκδότης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :