Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ το νέο βιβλίο του Κώστα Μπούτιβα είναι εδώ.

Καταστάσεις ζωής άλλων εποχών που χρωματίστηκαν από τις ιδιαιτερότητες του καιρού τους, από τα ήθη του χωριού, τις συγκυρίες και πάντως από το τώρα που συνήθως αναζητάει την εξιδανίκευση στο παρελθόν. Ο χρόνος κατέταξε αυτά τα περιστατικά στα παροιμιώδη της μικρής κοινότητας. Πραγματικές ιστορίες, αληθινά γεγονότα ανθρώπων του χωριού, που λίγο- πολύ έμειναν στη μνήμη, είτε για την ιδιοσυγκρασία του πρωταγωνιστή, είτε για την εξέλιξη και το δίδαγμά τους. Ο Κώστας τα διέσωσε, τα έντυσε με τα ρούχα τα δικά του, για να μη ξεθωριάσουν ούτε από χειμώνες ούτε από καλοκαίρια.
Οι ιστορίες αυτές είναι γνωστές, δε χρειάζεται να τις απαριθμήσω. πιστεύω άλλωστε ότι η καλοσχεδιασμένη διάταξη της συλλογής είναι μία από τις αρετές της. Πάντως η μεγαλύτερη είναι η ευαισθησία του Κώστα, όπως διαχέεται στις σελίδες του, που εκρέει από τον σπάταλο έρωτά του για τη μικρή μας πατρίδα Τέτοια συναισθήματα δεν αφήνουν το χρόνο να σκυλεύσει στην ψυχή μας τη δική μας εστία, το Αγγελόκαστρο, το χώρο και το χρόνο που γεώργησε τα βιώματα και το μεγάλωμά μας. Κι ακριβώς εδώ έγκειται η συνεισφορά του Κώστα και η αξία των Ιστοριών του Χωριού.
Ευθύμιος Α Πριόβολος.
Διαβάστε ολόκληρο το βιβλίο στην ολοκληρωμένη του μορφή εδώ: http://www.pureportals.com/Default.aspx?tabid=237861

1 σχόλιο :

Ευθύμιος Α Πριόβολος είπε...

Κώστα, μπράβο! Θερμά συγχαρητήρια για τον κόπο και το μόχθο σου. Χάρη σε τέτοιες ευαισθησίες δε λησμονούμε την εστία μας, το χώρο και το χρόνο που γεώργησε τα βιώματα και το μεγάλωμά μας. Σε χαιρετώ. Θα τα πούμε.