Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΠΑΛΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ.

Με την έναρξη της λειτουργίας του σταθμού διοδίων Αγγελοκάστρου την Ιονίας Οδού προέκυψε ένα μεγάλο πρόβλημα για τους κατοίκους των κοντινών χωριών, που καλούνται να πληρώσουν διόδια 3,5 ευρώ για τις κοντινές διαδρομές ακόμα κι ενός χιλιομέτρου.
Ο σταθμός διοδίων Αγγελοκάστρου απέχει 250μ. από την έξοδο Αγγελοκάστρου και 500μ. από τον κόμβο Ρίγανης. Ο κόμβος της Ρίγανης βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου και λειτουργεί ως κόμβος διέλευσης τόσο ως προς το Μεσολόγγι που είναι διοικητικό κέντρο του νομού, όσο και προς το Αγρίνιο δια μέσου της εξόδου Αγγελοκάστρου που είναι το εμπορικό κέντρο.
Οι πρόεδροι των χωριών Παλαιομάνινα, Ρίγανη, Στρογγυλοβούνι, Γουριώτισσα, παρέδωσαν υπόμνημα στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη κατά την παρουσία του στην παράδοση της κυκλοφορίας της σήραγγας Κλόκοβας, με το οποίο ζητούν την εξαίρεση πληρωμής στο σταθμό διοδίων Αγγελοκάστρου για τοπικές διαδρομές με ρύθμιση για τους μόνιμους κατοίκους των χωριών αυτών, λόγω και της μη ύπαρξης παράπλευρης οδού εξυπηρέτησης των μόνιμων κατοίκων, κάτι που όφειλε η πολιτεία να μεριμνήσει για την κατασκευή της.
Το Αγγελόκαστρο που εμπίπτει κι αυτό σ’ αυτές τις περιπτώσεις των παραπάνω χωριών, δεν έκανε καμία κίνηση. Μήπως ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Αγγελοκάστρου πρέπει να έρθει σε επαφή με τους προέδρους των παραπάνω τοπικών κοινοτήτων, και να συντονιστεί με τις ενέργειες αυτών για το κρίσιμο αυτό θέμα που αφορά πρωτίστως και το Αγγελόκαστρο;
Άντε ξυπνάτε καμιά φορά, πάλι θα μείνουμε στην απέξω.
Κώστας Μπούτιβας.

1 σχόλιο :

Christos Karalis είπε...

Επσης , ο προεδρος της κοινοτητας- κ ολοι μαζι- χρειαζεται , να απαιτησουμε, ωστε να γινει διαπλατυνση με πεζοδρομια κ φωτα του δρομου - απο το κομβο, μεχρι την εισοδο του χωριου , περιπου 2 χιλιομ. Παρεμβαση που θα ενωσει ουσιαστικα το χωριο με την Ιονια.