Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

22 Μαρτίου. Παγκόσμια Ημέρα Νερού σήμερα.

Συμπατριώτες/σες την Παγκόσμια Ημέρα Νερού αρκετοί δήμοι της χώρας μας διοργανώνουν δράσεις με συμμετοχή των σχολείων και άλλων οικολογικών συλλόγων. Μέσα από το διαδίκτυο ενημερώθηκα ότι οι μαθητές του δήμου Χανίων θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σήμερα για τη συνολική λειτουργία του δικτύου ύδρευσης του δήμου τους από αρμόδιο υπάλληλο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούν τη λίμνη Αγιάς για να ενημερωθούν για το τεχνικό οικοσύστημα- βιότοπο της λίμνης της Αγιάς. Η ανάπτυξη μιας τέτοιας δράσης από το σχολείο βοηθάει την παιδαγωγική ομάδα να μελετήσει τη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό του περιβάλλον. Αυτές οι δράσεις είναι σημαντικό να τις γνωρίζουμε και αν είναι δυνατόν να τις μιμούμαστε και στον δικό μας τόπο όπου τα τρεχούμενα νερά του Αχελώου είναι ευλογία ενώ πολύ κοντά μας έχουμε τη λιμνοθάλασσα Αιτωλικού στην περιοχή Σταμνά. Τα παιδιά μας με τέτοιες δράσεις θα ενημερωθούν άμεσα για τη σωστή διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και πως το νερό του Αχελώου φτάνει στα χωράφια για να ποτίσει τις σοδιές του τόπου μας.   Γεωργία Δελή-Μακρή.   Κοινωνική Λειτουργός.

Με αφορμή το παραπάνω άρθρο της συγχωριανής μας για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, αυτό που έχω να πω εγώ, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενημερωθούμε. Να μάθουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το πολυτιμότατο αυτό αγαθό της ζωής μας. 
Όλοι ξέρουμε ότι το χρειαζόμαστε για να ζούμε, αλλά πόσα αλήθεια, γνωρίζουμε για αυτό; Γιατί για κάτι τόσο φαινομενικά απλό και αναγκαίο, υπάρχουν πολλοί μύθοι και ανακρίβειες. Πέντε έξη όμως πραγματάκια είναι γνωστά απ’ τα μαθητικά μας χρόνια. Όπως:
Ότι πρέπει να πίνουνε τουλάχιστον 6-7 ποτήρια νερό την ημέρα, η ότι καταπολεμά αρκετές παθήσεις, κι ακόμα όταν μας λείπει υποφέρει το δέρμα μας, αισθανόμαστε πάντοτε κουρασμένοι, κι ότι η αφυδάτωση μπορεί να επιφέρει κύρια πλήγματα στον ανθρώπινο οργανισμό.
Στο τόπο μας και γενικά στην περιοχή μας, είμαστε τυχεροί, το έχουμε άφθονο. Ας το εκτιμήσουμε αυτό, και ας το σεβαστούμε.
Κώστας Καστρινός.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :