Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.

Δυο βασικοί παράγοντες για την ανάπτυξη της πόλης του Αγρινίου ήρθαν και πάλι στο προσκήνιο μόλις ακούστηκε ότι θα πέσει το νέο ζεστό Ευρωπαϊκό χρήμα: Η πολυδιαφημισμένη, μάλιστα, παράκαμψη Αγρινίου με την Ιόνιο Οδό, καθώς και το πάγιο αίτημα μιας βιομηχανικής ζώνης κοντά στο μεγαλύτερο Δήμο της Αιτωλοακαρνανίας. Και όταν οι φορείς μυρίζονται χρήμα βρίσκουνε πάντοτε και την κοινή στόχευση όπως τώρα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο απέραντος Δήμος του Αγρινίου.
Ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας πρίν λίγες μέρες από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Αχελώος TV» μίλησε μάλιστα για πλήρη συνεργασία με τον δήμο Αγρινίου και για τα δύο αυτά ζητήματα. Και η συνεργασία αυτή έχει να κάνει :
1) Με την εκπόνηση προκαταρκτικής μελέτης που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια για την απευθείας σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό, με κάθετη κοντινή σύνδεση δια μέσου Αγγελοκάστρου – Δοκιμίου η οποία δεν θα περνάει όμως μέσα από αστικούς ιστούς.
2) Τη οροθέτηση της βιομηχανικής ζώνης. Η είδηση μάλιστα είναι ότι η έκταση αυτή υπάρχει, είναι κοντά στο Αγγελόκαστρο, είναι 240 στρέμματα και όπως αναφέρθηκε δεν θα δαπανηθούν χρήματα - που δεν υπάρχουν για απαλλοτριώσεις - αλλά θα παραχωρηθεί από το κράτος ή θα υπάρξει ανταλλαγή.
Επιστολές έχουν στείλει τόσο η Περιφέρεια όσο κι ο δήμος στο υπουργείο Οικονομικών για να προχωρήσει η διαδικασία, ενώ και προς την πλευρά του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων έχουν γίνει ανάλογες κινήσεις για την νέα χάραξη προς τον υπουργό κ. Χ, Σπίρτζη και τα μηνύματα λέει είναι θετικά. Πληροφορίες μάλιστα μιλάνε για επίσκεψη του υπουργού το προσεχές διάστημα και εξέταση των θεμάτων από κοντά.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου αναφέρει: Σχεδιάζουμε κάτι μεγάλο για την περιοχή κι αν έχουμε αποτελέσματα το Αγρίνιο θα είναι μια διαφορετική πόλη με τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές μετά. Το αίτημα για νέα χάραξη σύνδεσης με την Ιόνια είναι θεμελιώδες ενώ η βιομηχανική ζώνη είναι ένας πόθος για την επιχειρηματικότητα της περιοχής, τουλάχιστον από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.
Οι προχωρημένες αυτές διαδικασίες αναμένεται να αλλάξουν το Αγρίνιο και την περιοχή μας γενικότερα αν βέβαια κάποτε γίνουν πραγματικότητα και δεν μείνουν πάλι στα λόγια και στα σχέδια λέμε εμείς, και ας έχουν στήριξη όχι από δύο αλλά από χίλιες δύο πλευρές.
Κώστας Μπούτιβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :