Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΑΧΕΛΩΟΣ Αγγελ/τρου. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΚΤΟΣ, ΠΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ.

Σκαμπανεβάσματα. Μόνο αυτή η λέξη ταιριάζει στην φετινή περίσταση για τον Αχελώο. Έτσι κόντρα σε όλες τις προβλέψεις μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες στην έδρα του, ο ΑΧΕΛΩΟΣ τσέπωσε το τρίποντο μέσα στο Δοκίμι. Κατάφερε να ξεπεράσει αναίμακτα την παγίδα του τοπικού ντέρμπι, αποδεικνύοντας πως διαθέτει τελικά ποδοσφαιρικό τσαγανό.
Εγώ όμως συνεχίζω το τροπάριο: Επειδή το πρωτάθλημα κρύβει τεράστιες παγίδες απαγορεύεται οποιαδήποτε απώλεια βαθμού από δω και πέρα τουλάχιστον μέσα στο Αγγελόκαστρο. Όποιος δε διαθέτει το ψυχικό σθένος για να πολεμήσει, έχει την ευκαιρία να δηλώσει ανήμπορος και να αποχωρήσει. Κανένας δεν πρόκειται να ζητήσει ευθύνες από ένα τίμιο στρατιώτη, που παραδέχτηκε την λιποψυχία του πριν τις μεγάλες μάχες. Αντίθετα, η κριτική θα είναι αυστηρή απέναντι σε όσους προτάσσουν το ατομικό τους συμφέρον πάνω από το ομαδικό και δε συμβάλλουν στο 100% των δυνατοτήτων τους, για να πετύχουν το στόχο να σωθεί εύκολα η ομάδα. Καστρινός.
Το αθλητικό τοπικό site ola ta goal γράφει για το παιχνίδι.
Μετά από δύο συνεχόμενες ήττες στην έδρα του ο Αχελώος Αγγελοκάστρου επέστρεψε στις νίκες, κερδίζοντας στο Δοκίμι τον τοπικό Απόλλωνα με 1 - 0. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος του αγώνα ο Αλεξάκης με πέναλτι στο 31ο λεπτό. Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Χρήστου Βασιλείου έφτασε τους 23 βαθμούς, δύο λιγότερους από το σημερινό της αντίπαλο. 
Οι γηπεδούχοι είχαν δύο ευκαιρίες να προηγηθούν στο παιχνίδι, όμως ο Αχελώος στο 31΄ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του, πολύ καλού στο σημερινό παιχνίδι, νεαρού Μήτσου από τον Αλέξανδρο Αθανασίου. Ο Αλεξάκης έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του και το ημίχρονο έληξε με 0 - 1 με τον Απόλλωνα να έχει μία ακόμα καλή ευκαιρία με το Ζαχαράκη. 
Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Πάνου Τούρκα πίεσαν, όμως έπεσαν πάνω στον εκπληκτικό Βασίλη Κλιάφα, που σε τρεις περιπτώσεις αντέδρασε σωστά, ενώ είχαν και δοκάρι με το Ζαχαράκη. Οι φιλοξενούμενοι μπορούσαν να φτάσουν σε δεύτερο γκολ, όμως το σουτ του Καλοκαίρη στο 66΄ πέρασε ελάχιστα άουτ. Το 0 - 1 παρέμεινε ως το τέλος με τον Αχελώο να παίρνει ένα σημαντικό διπλό σε ένα παιχνίδι που παρατάχθηκε και με απουσίες.    Το φιλμ του αγώνα:
18΄ Εκτέλεση κόρνερ του Φώτη Κορομηλά ο Δαλαγιώργος πιάνει την καρφωτή κεφαλιά, όμως πάνω στη γραμμή διώχνει με υπερένταση ο Κωνσταντίνου.
22΄ Ο Φώτης Κορομηλάς με όμορφη πάσα βγάζει το Νίκο Νταλαπέρα σε πλεονεκτική θέση, αλλά το σουτ περνάει άουτ. 
31΄ Γκολ. Ο Καλοκαίρης βρίσκει με κεφαλιά το Μήτσο που ανατρέπεται μέσα στην περιοχή από τον Αλέξανδρο Αθανασίου με τον Καραβασίλη να υποδεικνύει το πέναλτι. Ο Αλεξάκης που αναλαμβάνει την εκτέλεση νικάει το Σίμο και κάνει το 0 - 1.
36΄ Κόρνερ του Φώτη Κορομηλά ο Ζαχαράκης με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ.
64΄ Ατομική ενέργεια και σουτ του Ζαχαράκη αποκρούει εντυπωσιακά ο Κλιάφας.
66΄ Σουτ του Καλοκαίρη από πλάγια αριστερά φεύγει ελάχιστα άουτ.
71΄ Σέντρα του Γιαννοκώστα ο Ζαχαράκης πιάνει το πλασέ από κοντά και η μπάλα καταλήγει στο δεξί δοκάρι.
76΄ Το σουτ του Ζαχαράκη κοντράρεται και η μπάλα φτάνει στο Νίκο Αθανασίου που με σουτ στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ.
92΄ Σουτ του Φώτη Κορομηλά διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Κλιάφας.
94΄ Ο Ζαχαράκης βγαίνει απέναντι από τον Κλιάφα, κάνει το πλασέ που αποκρούει ο τερματοφύλακας του Αχελώου.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ (Πάνος Τούρκας): Σίμος, Γιαννοκώστας, Παναγιωτόπουλος (63΄ Αθανασίου Ν.), Δαλαγιώργος, Αθανασίου Α. (85΄ Κλοκώνης), Βαμβακάς, Κορομηλάς Χ., Κορομηλάς Φ., Νταλαπέρας Ν., Ζαχαράκης, Σπυριλιώτης (86΄ Τσακανίκας Ν.).
ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ (Χρήστος Βασιλείου): Κλιάφας, Ρόκκος, Τζαμαλής, Ξανθόπουλος, Κωνσταντίνου, Τσιμπούκας, Αλεξάκης (75΄ Κουτούμπας), Μαντζάνας, Μήτσος (66΄ Σαγανάς), Καλοκαίρης, Μπούρος (89΄ Καραλής Σ.)

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

oran kerdizei i omada ola kala otan xanei gt den paizoun t paidia apo t xorio k ti egine s giortes k olo xara otan xanei i omada...s nikes omos oute ena sxolio oute ena mpravo...

Ανώνυμος είπε...

Γραψε ελληνικα για να απαντησουμε..