Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ.

Να κάνουμε το σταυρό μας στο Παντοκράτορα; Τι είναι αυτά που ακούμε; Δεν υπάρχει περίπτωση. Θα φανεί όπου να’ ναι το φως στο βάθος του τούνελ. Όποιος και να βγει, έτσι που και οι δύο τα λένε, έρχεται η ανάπτυξη, έρχεται η ελπίδα. Τι ωραία  χρονιά είναι αυτή που μπήκε φέτος! Από τη μια ο Αντώνης  με τα Ευρωπαϊκά πακέτα του, και από την άλλη ο Αλέξης με τα πλουσιοπάροχα προγράμματά του. «Βάλτε τ’ αρνιά στ’ σούφλα», πού φώναζε κάποτε προεκλογικά Αγγελοκαστρίτης οδηγός λεωφορείου στους δρόμους των Αθηνών, σίγουρος ότι θα κερδίσει το κόμμα του.(Φρενάρισε επί τόπου στη μέση στη λεωφόρο, μου έκανε νόημα να σταματήσω, έβαλε τα χέρια του χωνί, και μου φώναξε: «Πάρε τηλέφωνο στου χωριό να ετοιμάσνε τ’ αρνιά»). Βέβαια εκείνα τ’ αρνιά δεν μπήκαν ποτέ, γιατί έπεσε έξω στις προβλέψεις του. Γι’ αυτό λέω μήπως ήρθε η ώρα να τα βάλουμε τώρα;  
Τέρμα και τελείωσε! Έρχεται η ανάκαμψη. Και λεφτά για να πληρώνουμε θα κόψουμε. Και θέσεις εργασίας  να δουλεύει πάλι ο κόσμος θα φτιάξουμε. Χώρια που θα ανοίξουν και δουλειές καινούργιες και θα δοθούν και γενναίες αυξήσεις. Τι να κλάσουνε τα μεροκάματα της αλλοδαπής. Ουρά θα μαζεύονται στα σύνορα οι λαθραίοι και θα παρακαλάνε να τους πάρουμε για δουλειά. Υπομονή λοιπόν. Μια βδομάδα έμεινε. Κουτσά στραβά θα περάσει.
Κι έρχομαι τώρα εγώ εδώ να σου πω, γιατί να μην έχουμε εκλογές μια φορά το εξάμηνο; Να φτιάχνει η ψυχολογία μας. Να ζούμε διαφορετικά. Να είναι όλα  χαρούμενα και αισιόδοξα. Να ετιμάζουμε τα πορτοφόλια μας, και να πετάμε και τα υπογλώσσια από το μπαλκόνι.
Τι είναι αυτά που λέω; Τι είναι αυτά που ακούμε να λες, και δεν τους πήραμε ακόμα με τις πέτρες.
Μπούτιβας Κώστας – Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :