Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΛΛΑ ΤΑ « ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ» ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ.

Κατέβηκα "εξ Αθηνών" να δώ από κοντά τι γίνεται με τον εφετινό ΑΧΕΛΩΟ και να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα γιατί αρκετές παρεξηγήσεις δημιουργήθηκαν τώρα τελευταία με τις ανταποκρίσεις από το χωριό.
Που Κατέληξα! Η εμφάνιση του ΑΧΕΛΩΟΥ θύμισε ένα παλιό τραγούδι: «άσε με να κάνω λάθος μην παριστάνεις τον χαζό, δε μ’ αρέσουν οι σωτήρες δε γουστάρω να σωθώ».
Δε θέλω να βγάλω βιαστικά συμπεράσματα, αλλά προβληματίζομαι από τα λάθη που μοιάζουν σα να μη σταματάνε ποτέ. Η φετινή χρονιά έχει ταυτιστεί με την έννοια του λάθους απ’ την αρχή. Όμως είπαμε να γίνονται λάθη ανθρώπινα δεν αντιλέγω. Όταν όμως το ‘ειδικό βάρος’ των λαθών θάβει την προσπάθεια, και τα λάθει αυτά περνάνε και στον αγωνιστικό τομέα. Ε τότε λεβέντες «έχετε γεια βρυσούλες».
Όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Υπάρχουν, ωστόσο, και υποχρεώσεις. Μία εξ’ αυτών είναι να διορθώνουμε τα λάθη μας. Και, φυσικά, εκτός από τις υποχρεώσεις υπάρχουν και ευθύνες τις οποίες όμως απ’ ότι βλέπω κανένας δεν αναλαμβάνει. Πέρασαν εννιά αγωνιστικές κι ακόμα αναζητείται η πρόοδος στο αγωνιστικό κομμάτι. Στο σημερινό αγώνα εγώ τέτοια πρόοδο δεν είδα πουθενά. Που θα καταλήξει τώρα το γαϊτανάκι των αλλεπάλληλων λαθών σε όλους τους τομείς; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα που πλανιόνταν σήμερα κάτω στην «Κακαβαριά».
Ένα πράγμα όμως τονίζω εδώ σ’ αυτό το κρίσιμο σημείο, μετά από έναν χαμένο πάλι στην έδρα μας αγώνα, απόρροια αλλεπάλληλων λαθών ( και προσφορά γκόλ στον αντίπαλο αλλά και αυτογκόλ) Κανένας να μη κατηγορεί τους ποδοσφαιριστές. Δεν ευθύνονται μόνο εκείνοι, ούτε αντέχουν την ψυχολογική πίεση από τόσο νωρίς. Και στο κάτω - κάτω από εκείνους θα ζητήσουμε να σώσουν την ομάδα. Δεν υπάρχει, επομένως, λόγος να τους απαξιώνουμε γιατί στο τέλος αυτοί είναι που θα κληθούν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.
Υπάρχουν δυνατότητες. ο Αντρέας ο Τσιλίκας μου είπε «Τώρα αρχίζω κι έχω ξεκάθαρη εικόνα για το τι χρειάζεται η ομάδα. Αυτή τη στιγμή παλεύουμε κάθε παιχνίδι για κάθε βαθμό. Πιστεύω ότι η ομάδα θα σωθεί». Ας ελπίσουμε ότι ο έμπειρος Αντρέας θα βρει τη συνταγή. Πρέπει να τον εμπιστευτούμε. Δεν έχουμε κι άλλες μεγάλες δυνατότητες.

Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :