Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

ΘΑΛΑΣΣΟΧΡΩΜΑΤΑ Απ' το φακό του Καστρινού. (Βιβλίο)

Ένα χρωματιστό καράβι μες το πέλαγο είναι ετούτη η χώρα. Και καθώς αλλάζει η πορεία του από λιμάνι σε λιμάνι σε χρόνους και καιρούς, η εικόνα της Ελλάδας μεταβάλλεται και αυτή ανάλογα με τις φωτοσκιάσεις που δίνουν πάντα χρώματα αντιθέσεων. Χρώματα εικόνων μαγικών και οικείων. Χρώματα που αιφνιδιάζουν και σε αφοπλίζουν. Που μεταβάλλονται ανάλογα με κάθε εποχή του χρόνου αλλά και στη διάρκεια κάθε ώρας της ημέρας.
Χρώματα απ’ το απέραντο της θάλασσας γαλάζιο που μετατρέπεται σε φλογερό πορτοκαλί του δειλινού τις ώρες, για να συνθέσουνε εικόνες σαν να γεννήθηκαν από τη φαντασία ενός ζωγράφου, επάνω στης ζωής μας τον καμβά. Τέτοιες μοναδικές εικόνες αιχμαλώτισα με το φακό μου και σας παρουσιάζω μερικές τώρα εδώ σε τούτη την ερασιτεχνική εκδοτική προσπάθειά μου.
Καστρινός.


Πατήστε πάνω στο βιβλίο να το ξεφυλλίσετε.

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

"Νόμιμοι" λαθρομετανάστες συνελήφθησαν επειδή επιχείρησαν να φύγουν ..."παράνομα" από τη Χώρα Μας....

Συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής στο λιμάνι της Πάτρας πριν τον απόπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, κατά τη διάρκεια ελέγχων από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, δύο αλλοδαποί λαθρομετανάστες, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την ..."παράνομη" έξοδό τους από τη χώρα Μας.!
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.
Παράλληλα, το βράδυ της Παρασκευής εντοπίστηκαν από μέλος πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Ιταλία με ενδιάμεσο σταθμό τον λιμένα Ηγουμενίτσας και παραδόθηκαν στη Λιμενική Αρχή δύο αλλοδαποί λαθρομετανάστες, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την ..."παράνομη" έξοδό τους από τη χώρα Μας.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Πού πάτε ρε ...Καραμήτρηδες; Αφού "τρουπώσατε" στο μπουρδέλο μας, έχετε την εντύπωση ότι θα σας αφήσουμε να φύγετε; Πρώτα θα σας εξασφαλίσουμε το άσυλο, θα σας νομιμοποιήσουμε, θα σας αποκαταστήσουμε, θα σας χρησιμοποιήσουμε στις σταλινικές πορείες, θα σας εκλέξουμε, θα ... θα ...και μετά θα σας αντικαταστήσουμε με Έλληνες.!