Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΠΕΡΙ ΠΟΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΥΣΙΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ.

Ακούστε και τη συμβουλή απ’ τους πότες . Δεν έχετε ποτέ να χάσετε.

Ετούτες τις χρονιάρες μέρες είναι αυξημένη πάντα η χρήση του ποτού. Το θέμα όμως είναι αλλού. Πως το ρημάδι θα το πιείς, να μην σε πιεί. Πως θ’ αποφύγεις τις δυσάρεστες συνέπειες που φέρνει πάντα η υπερκανάλωσή του. Πως θ’ αποφύγεις το μεθύσι, κι εκείνον τον φριχτό τον πονοκέφαλο μετά.
*Για ν’ αποφύγουν οι Ρωμαίοι που ήτανε γερά ποτήρια το μεθύσι, έπιναν πάντα ένα ποτήρι Ελληνικό λαδάκι πριν κάτσουνε και πιούν τον άμπακο. Κι είχε αποτέλεσμα ετούτη η μαγκιά, όπως μας λέει μετά σιγουριάς η ιστορία. Εγώ δεν λέω για ποτήρι, μια κουταλιά λαδιού κάνα μισάωρο πριν την ποτοποσία έχει δοκιμασμένα άριστα αποτελέσματα. Δράση καλή ακόμα πάνω στο ίδιο θέμα έχει και ένα ποτηράκι γάλα, μα επειδή πάντα στη γεύση είναι αντίθετο με το ποτό, το ίδιο βοηθάει και η σοκολάτα.
*Πάντα με το ποτό να πίνετε αρκετό νερό. Η δυνατόν ένα ποτήρι αλκοόλ , ένα νερό, λένε αυτοί που ξέρουνε.
*Να μην ανακατεύεται ποτέ ποτό με αναψυκτικό. Η δράση του αλκοόλ γίνεται τότε πιο ακαριαία.
*Το ότι πρέπει πάντα κάτι να βάζουμε στο στόμα όταν πίνουμε, αυτό είναι πασίγνωστο σε όλους.
Τέλος αν αγνοήσατε όλα αυτά, ή για τον Α η Β λόγο την πατήσατε και γίνατε δαυλί, ξεχάστε τα παραδοσιακά και γραφικά κρεμμύδια στ’ αχαμνά, πικρούς καφέδες κι όλα τούτα. Βράστε λίγα γαρίφαλα (αυτά που βάζουν στα γλυκά) και πιέστε το μετά σαν τσάι. Ότι καλύτερο ειν’ αυτό για κάθε μεθυσμένο.
Ναι στο ποτό λοιπόν, μα όχι στο μεθύσι. Καλή πρωτοχρονιά σε όλους εύχομαι αδρέφια.. Φέρ τα γαρίφαλα γαμώτο. Χίκ….

Του Κώστα Καστρινού απ’ τα παραλειπόμενα της εφημερίδας ΚΑΣΤΡΟ. Εδώ:http://www.pureportals.com/Default.aspx?tabid=237527

1 σχόλιο :

Χρύσανθος Ζαρλακούτης είπε...

Κλάρα μπιτ;