Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

Θέμα ωρών το νέο κόμμα της Ντόρας

11.ΟΟ το πρωί της Κυριακής η Ντόρα θα είναι πλέον αρχηγός κόμματος το οποίο θα ανήκει στην κεντροδεξιά και θα προσπαθήσει να ''πλαγιοκοπήσει'' τη Ν.Δ του Α.Σαμαρά.
Οι 2 νίκες που καρπώνεται η Ντόρα στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Κρήτη και στην Ευρυτανία αποτελούν το ''καύσιμο'' για τη νέα της πορεία και το μεγάλο στοίχημα είναι ποιοί βουλευτές και κομματικά στελέχη της Ν.Δ θα την πλαισιώσουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Μπακογιάννη δεν θέλει σε αυτήν τη φάση να κάνει ''μεταγραφές'' από τη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.,ούτε καν εκείνους που δεδηλωμένα ''χρεώνονται'' ως φίλοι της.
Στο νέο κόμμα αναμένεται να ενταχθούν οι Χ.Μαρκογιαννάκης και Κ.Κιλτίδης, όπως και ο ευρωβουλευτής Θ.Σκυλακάκης, που είναι ήδη εκτός Ν.Δ., καθώς και πρώην βουλευτές από τη λεγόμενη μητσοτακική πτέρυγα.
Οι υπόλοιποι θα προέρχονται από την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και από την ΟΝΝΕΔ,όπως ο πρώην πρόεδρος της Γ. Οικονόμου,αλλά και ο διάδοχός του Χ. Κουρούσης.
Πάντως,σύμφωνα με το Βήμα,από τη Ρηγίλλης έχουν τεθεί υπό ''παρακολούθηση'' όχι μόνον όσοι βουλευτές θεωρούνται ύποπτοι να προσχωρήσουν στο νέο κόμμα (Ε. Παπαδημητρίου,Α.Γιαννόπουλος,Ε.Αυγενάκης), αλλά και γαλάζια στελέχη που ασκούν επιρροή σε τοπικό επίπεδο.
Το όνομα που προκρίνεται σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι «Δημοκρατική Συμμαχία» ή «Δημοκρατική Συνεργασία» και τα χρώματα μάλλον θα είναι το μπλέ και το πορτοκαλί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :