Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΚΑΤΑΡΑ.

Κλείδωσε μας είπαν τότε η τιμή γύρω στα 10 ευρώ και θα μπορούνε οι συν Έλληνες Της Δυτικής Ελλάδας να απολαμβάνουνε χωρίς ταλαιπωρία την διέλευση τους από το Ρίο- Αντίρριο φτηνά σ’ ελάχιστα λεπτά. Κόντευε 7 ευρώ να φτάσει τότε το καράβι, που πέρναγε δεν πέρναγε ανάλογα καιρού. Κι ανάψαμε κεριά για τον Χαρίλαο Τρικούπη, που είχε χρόνια πριν πολλά το όραμα της γέφυρας και που τιμητικά της δώσαν τα’ όνομά του. Νάτο λοιπόν το κλείδωμα της γέφυρας που αν ο Θεός μ’ ακούει να πέσει στα κεφάλια τους.
Σε συνέχεια της αλλαγής του συντελεστή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) και σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το Νόμο 2395/96 περί παραχώρησης του έργου της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», ανακοινώνεται η προσαρμογή των τιμών διέλευσης που τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010.
Πιο συγκεκριμένα οι νέες τιμές είναι οι ακόλουθες:
Προηγούμενες τιμές διοδίων 11.1.2010 για επιβατικά 11,80 ευρώ

Νέες τιμές διοδίων 15.3.2010 12,00 ευρώ

Κι όπως εκείνα τα χρόνια που ανήμπορος στα δεινά του λαός έριχνε την κατάρα του για να ξεδώσει, το ίδιο κάνω τώρα ανήμπορος στις τόσες συμφορές κι εγώ.
ΚΑΤΑΡΑ.
Να σας κλειδώσει ο χάροντας
σε τάφους θλιβερούς.
Και να σας σέρνει ο διάολος
αιώνια στους καιρούς.

Εφημερίδα το ΚΑΣΤΡΟ . Κώστας Μπούτιβας.

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Κοιτάξτε όλοι σας την έρευνα που θα παραθέσω παρακάτω για την ανάπτυξη των περιοχών της Ελλάδος την περίοδο 1995-2007.
http://www.3comma14.gr/pi/view_survey.php?id=4349
Κοιτάξτε την στεραιά Ελλάδα πόσο ανάπτυξη είχε αυτά τα χρόνια!!Φανταστείτε πόσο έχει η αιτωλοακαρνανία αν αναλογιστούμε ότι ο νομός Βοιωτίας είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τον δικό μας. Απλά παραθέτω αυτήν την έρευνα, για να δούμε ΌΛΟΙ μας με στοιχεία αυτό που ήδη ξέρουμε. Παρόλα ταύτα συνεχίζουμε να ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ γιατί περιμένουμε να δούμε ένα καλύτερο υποτίθεται μέλλον. Πραγματικά, πόσο ηλίθιοι πρέπει να είμαστε......