Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤ’ ΑΓΡΙΝΙΟ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΗΛΩΘΕΙΣ.

Τέρμα η τσάμπα στάθμευση στο Αγρίνιο. Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες του Δήμου Αγρινίου για την εφαρμογή του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. Ήδη στους δρόμους τοποθετήθηκαν οι πινακίδες σήμανσης, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί και η διαγράμμιση των θέσεων επί του οδοστρώματος. Στο Σύστημα, που αναπτύσσεται σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, εντάσσονται 696 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, ενώ παράλληλα καθορίζονται ειδικές θέσεις στάθμευσης διτρόχων και θέσεις φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων.
Το μέτρο θα εφαρμόζεται από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες 08:00 έως 14:00 και 17:00 έως 21:00 και το Σάββατο τις ώρες 08:00 έως 14:00.
Η μέγιστη επιτρεπόμενη διάρκεια στάθμευσης επισκεπτών στις παραπάνω θέσεις στάθμευσης θα είναι δύο ώρες και η πληρωμή θα γίνεται είτε με απλή ξυστή κάρτα είτε με χρήση κινητού τηλεφώνου.
Το κόστος στάθμευσης θα είναι 50 λεπτά του ευρώ ανά μισή ώρα για όσους κάνουν χρήση ξυστής κάρτας, ενώ για όσους κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου θα υπάρχει χρονοχρέωση που αντιστοιχεί σε 80 λεπτά ανά ώρα, με ελάχιστη χρέωση τα δέκα λεπτά της ώρας.
Για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου η στάθμευση στις θέσεις του Συστήματος θα είναι απεριόριστη και προς τούτο θα εκδοθούν ειδικές άδειες στάθμευσης μονίμου κατοίκου, το κόστος έκδοσης των οποίων καθορίστηκε σε 25 ευρώ ανά εξάμηνο ή 50 ευρώ ανά έτος.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξουν αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο έκδοσης της άδειας στάθμευσης μονίμου κατοίκου του κέντρου, καθώς και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων με όλες τις λεπτομέρειες εφαρμογής του συστήματος.
Εφημερίδα το ΚΑΣΤΡΟ.

5 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

θελετε να πάει και ο δήμος στο Αγρίνιο. Πάρτε τα.
Κ που είσαι ακόμα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παίδες, σε όλες τις πόλεις έχει ελεγχόμενη στάθμεσυη. Αφορά τους δρομους στο κέντρο του Αγρινίου.
Δηλαδή θέλετε να έρχεστε από Αγγελόκαστρο ή άλλοι από τα δικά τους χωριά και να παρκάρετε απ'έξω από την καφετέρια η το κατάστρημα που θέλετε να πάτε? Είναι λογικές αυτές? Η νοοτροπία φταίει κι όχι το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης.
Τα κέντρα των πόλεων και ειδικά όπως το δικό μας που είναι κακοσχεδιασμένο με στενούς δρόμους δεν είναι μέρη για βόλτες με αυοκίνητα ,αλλά με τα πόδια.
Φιλικά, Αγρινιώτης.

Κώστας. είπε...

Ποιος είπε τέτοιο πράγμα φίλε μου; Απλώς την είδηση δώσαμε

Ανώνυμος είπε...

Στον πρώτο που έγραψε το σχόλιο αναφέρομαι, όχι στο άρθρο αυτό καθεαυτό.
Φιλικά.

Κώστας. είπε...

Η δικαιολογημένη αντίδραση κάποιου Αγγελοκαστρίτη φίλε μου, για την αυλαία τέλους του Δήμου μας. Τι να κάνουμε;