Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΚΑΝΕ ΚΡΑΤΗ,



Μαζεύεται λέει το Σαββατοκύριακο η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων της Αιτωλοακαρνανίας για να συζητήσουν για τον Καποδίστρια 2 που τον βούτηξε με το ζόρι ο νουνός του στην κολυμπήθρα, κάποιος υπουργός ονόματι Ραγκούσης και τον έβγαλε Καλλικράτη. Στην ΤΕΔΚ όλοι θα ήθελαν να συζητηθεί από τώρα το χωροταξικό, μα όπως φαίνεται τίποτα τώρα δεν θα ειπωθεί γι’ αυτό το θέμα. Κι ενώ όλοι οι Δήμαρχοι οι σημερινοί έχουν διαφωνίες, όλοι γνωρίζουνε καλά ότι θα εφαρμοσθεί στο τέλος, και θα επιβληθεί η απόφαση της κεντρικής εξουσίας και των Αθηνών. Όπως γνωρίζουν και πολύ καλά, ότι το παλιό ΠΑΣΟΚ και οι κουμανταδόροι του, (Βλέπε Νομάρχης Σώκος κλπ.) θα παίξουνε τον μεγαλύτερο το ρόλο.
Τι θέλουν τώρα οι τοπικές οι κοινωνίες και οι Δημάρχοι τους;
Σενάρια επί σεναρίων. Ο Δήμος Θεστιέων δεν θέλει με τίποτα να ενωθεί με το Αγρίνιο, θέλουν συνένωση με την Παραβόλα και το δήμο Παναιτωλικού, αν και δεν τα βρίσκουν με την Παραβόλα. Ούτε ο Δήμος Στράτου θέλει να έρθει στο Αγρίνιο θέλει συνένωση με τις Φυτείες, που οι Φυτείες δεν θέλουν να πάνε στη Αμφιλοχία με τίποτα αλλά να κάνουν δήμο "κεντρικού Ξηρομέρου", σχέδιο όμως που διαφωνεί η Κατούνα. Η Βόνιτσα και η Ζαβέρδα (Δήμος Παλαίρου) θέλουν να συνενωθούν αλλά θέλουν μαζί τους και την Αλυζία( Μύτικας-Κανδήλα κλπ), την οποία θέλει και ο Αστακός που θέλει να κάνει τον ενιαίο και μεγάλο Δήμο Ξηρομέρου... Το Αιτωλικό και οι Οινιάδες (Κατοχή) δεν θέλουν να πάνε στο Μεσολόγγι. Το Αγγελόκαστρο το ίδιο κι αυτό, πήρε μάλιστα και απόφαση, πριν τις γιορτές το Δημοτικό συμβούλιο κρυφά κι ερήμην του λαού με ψήφους 10- 2 να πάει λέει στο Αγρίνιο, έτσι ήτανε οι εντολές του Θύμιου Σώκου του Νομάρχη.. Το ίδιο και ο Αράκυνθος που θέλει να ενωθεί με τη Μακρυνεία, που δεν θέλει να ενωθεί με το Θέρμο αλλά με τον Αράκυνθο. Το Μεσολόγγι απ’ ότι φαίνεται κανένας δεν το θέλει. Η Αποδοτία δεν θέλει τη Ναύπακτο αλλά τον Πλάτανο και τη Πυλλήνη, που δεν θέλουν όμως έδρα τους την Αποδοτία αλλά τη Ναύπακτο. Και τέλος το Μενίδι που θέλει να φύγει απ’ την Αιτωλοακαρνανία και να πάει στην Άρτα. Φαύλος κύκλος λοιπόν, να χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.
Καλλικράτη, Καλλικράτη
και Ραγκούση κάνε κράτη
βαλαν Δήμαρχοι γινάτι
να
σας βγάλουνε το μάτι.
Εφημερίδα το ΚΑΣΤΡΟ. Ο εκδότης Κ. Μπούτιβας.

9 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια τα είπες όλα!!!!
Απο πού το πήρες το κειμενάκι όμως, δεν μας λές.....;;;

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣΤΑ ΚΩΣΤΑ ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ ΩΡΑΙΟΣ..
ΕΤΣΙ ΕΤΣΙ ΛΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ.
ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ.
ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΠΟΦΑΣΗ.
ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝΕ???
ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ??? ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΕΜΕΙΣ??

Ανώνυμος είπε...

Εγω συμφωνώ για Αγρίνιο αλλά τουλάχιστον έπρεπε να μας είχαν πληροφορήσει. Και όχι στα κρύφα με εντολές άλλων όπως λες.
Και αυτοί που δινοουν τις εντολές τι είναι??
Εμείς κρίση δεν έχουμμε??

Ανώνυμος είπε...

Επιμένω κύριε εκδότα...! πείτε μας, από που πήρατε το κειμενάκι....;;;

Κώστας είπε...

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω φίλτατέ μου γιατί επιμένεις τόσο πολύ από πού πήρα την είδηση, και τι σημασία μπορεί να έχει αυτό. Η είδηση είναι είδηση και όσο πιο πολύ αναπαράγεται τόσο και μεγαλύτερη αξία αποκτά. Πρέπει ακόμα να ξέρεις ότι η είδηση ποτέ δεν διεκδικεί πνευματικά δικαιώματα, και αν έτσι γίνονταν θα είχαν κλίσει όλες οι εφημερίδες. Και κάτι άλλο αν έχεις τόσο μεγαλομανία με τα γραφτά σου, γιατί δεν κατοχυρώνεις τα πνευματικά τους δικαιώματα, και να το αναγράφεις πάντα στη σελίδα σου όπως εγώ στα Blog μου έχω κάνει. Παρεμπίπτοντος δε σου λέω ότι δεν είναι blog ειδησεογραφικά. Είναι πανεύκολος ο τρόπος και αν πραγματικά σ’ ενδιαφέρει στείλε μου ένα email για να σου πω πως γίνεται. Κώστας Μπούτιβας.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε εκδότα, δεν πρόκειται για είδηση, αλλά για σχόλια και πληροφορίες καθαρά "δημοσιογραφικού χαρακτήρα". Οι ειδήσεις, τα σχόλια και οι πληροφορίες δεν εμπίπτουν στην πνευματική ιδιοκτησία με την έννοια της καλλιτεχνικής παραγωγής, αλλά υπόκεινται στην δημοσιογραφική δεοντολογία... Υπάρχει εκτός από αυτό και η διαδικτυακή δεοντολογία να παραπέμπεις στην πηγή σου.... τόσο απλά και αντρίκια! και όχι αλλάζοντας δέκα λεξούλες να νομίσεις πως δεν θα σε πάρουν χαμπάρι! Τα περί μεγαλομανίας που αναφέρετε, νομίζω πως αφορούν αποκλειστικά εσάς, αφού απο ότι με πληροφορήσατε για τα Βlogs σας - και είδα ιδίοις όμμασι- πως καταχυρώσατε τα πνευματικά δικαιώματα κειμένων, που βρίθουν φληναφημάτων και ατάκτως ερριμένων λέξεων. Επομένως πέρα από αυτή την απάντηση δεν χρειάζεται να ασχοληθώ άλλο μαζί σας. Μένω λοιπόν με την ευχαρίστηση πως δεν θα σπαταλήσω άλλη φαιά ουσία για εσάς, πολύ περισσότερο δε, γιατί δε θα χρειαστεί ποτέ να παρουσιάσω σαν δικό μου κάτι δικό σας...

ΚΑΙΤΗ ΓΚΙΑΛΗ είπε...

Συγχαρητήρια! Τέλειο!
''Καλλικράτη, Καλλικράτη
και Ραγκούση κάνε κράτη
βαλαν Δήμαρχοι γινάτι
να σας βγάλουνε το μάτι''

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα μλογκ ενάντια στο έκτρωμα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Απόσχιση από την Πάτρα με την οποια δεν έχουμε καμιά σχέση.
Δημιουργία περιφέρειας Δυτικής Στερεάς Ελλάς μαζί με διπλανούς νομούς.
Βγάλτε όλα τα μπλογκ το ίδιο θέμα,κάντε κάτι κι εσείς,έστω αυτό, αφού δεν κάνουν κάτι οργανωμένο οι δήμαρχοι του νομο΄θυ,οι βουλευτές και όλοι οι φορείς. Κοιτάζουν όλοι το κομματικό συμφέρον σε τέτοιο θέμα. Αυτά είναι ντροπή και γι'αυτούς και για μας που τους ψηφίζουμε.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΩΡΑ.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ,ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛ0 είναι να το καταλάβει κανείς??
Μας παίρνουν όλα τα κονδύλια 12 χρόνια. Όχι άλλο κάρβουνο και οπισθοδρόμηση,'οχι άλλη υπανάπτυξη.

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΜΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ. ΜΑΛΛΟΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟ ΒΑΡΚΟ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ.ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ .ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ Η ΟΧΙ.ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙ ΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΣ? ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΠΧ ΤΕΒΕ,ΙΚΑ,ΔΟΥ ΚΛΠ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΕ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΑΝ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ.ΠΟΙΟΝ ΔΗΜΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ? ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ? ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟ ΨΑΡΟΧΩΡΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ? ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΗΛΑΔΗ? ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ? ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ? ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ.ΗΡΕΜΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΡΕΜΑ