Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΔΩ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ.

Μια υπέροχη συναυλία διοργανώνει Ο Δήμος Αγρινίου στα πλαίσια του εορτασμού του Αη-Γιάννη του Προδρόμου με τον ΜΑΝΩΛΗ ΛΙΔΑΚΗ στο Προαύλιο του Δημοτικού σχολείου Δοκιμίου εδώ δίπλα μας με Ελεύθερη Είσοδο την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009 στις 9.00 μ.μ.
Εφημερίδα το ΚΑΣΤΡΟ.

1 σχόλιο :

Albus Genius είπε...

E! μια και θα πάτε να και ποιός είναι ο Μανώλης Λιδάκης καθότι θαυμαστής των ερμηνειών του (από http://www.libramusic.gr.):
Ο Μανώλης Λιδάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και άρχισε να ασχολείται με τη μουσική από πολύ νεαρή ηλικία. Στα εννέα του χρόνια ξεκίνησε τις σπουδές του στο Ωδείο όπου σπούδασε θεωρία της μουσικής, κιθάρα και πνευστά. Η πρώτη του "επίσημη" επαφή με τις ζωντανές εμφανίσεις έγινε στις δύο φιλαρμονικές ορχήστρες του Ηρακλείου, στις οποίες έπαιζε εμφώνιο και τρομπέτα από το 1970 ως το 1977. Το 1982 έρχεται στην Αθήνα και πηγαίνει στο στρατό. Στα χρόνια που μεσολάβησαν δούλεψε ως μουσικός και τραγουδιστής σε ταβερνάκια και μπουάτ της Κρήτης. Στην Αθήνα, παρακινούμενος από φίλους, παίρνει μέρος στην τηλεοπτική εκπομπή "Να η ευκαιρία". Aυτή η συμμετοχή τον οδήγησε στην υπογραφή του πρώτου του συμβολαίου με δισκογραφική εταιρία. Ο πρώτος δίσκος έγινε με τον Γιώργο Κατσαρό σε στίχους του Ηλία Λυμπερόπουλου και τίτλο "Μετά από σένα".

Ακολούθησε η συμμετοχή του στο δίσκο "Μίλα μου απλά" με την Ελένη Δήμου και το Γιάννη Πάριο. Επίσης, συμμετείχε στους δίσκους "Ρεπορτάζ" του Γιάννη Μαρκόπουλου με το Γιώργο Νταλάρα, "Πρώτο βράδυ στην Αθήνα" του Νίκου Ξυδάκη και σε αρκετούς άλλους...Σταθμός στην πορεία του θεωρείται ο δίσκος "Ούτε που ρώτησα" που κυκλοφόρησε το 1990 ... Ένας δίσκος που υπογράφουν οι: Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Σπανός, Σταμάτης Κραουνάκης, Αρλέτα, Λίνα Νικολακοπούλου, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, Μανώλης Χιώτης κ.ά. Το Μάϊο του 1992 κυκλοφορεί ο δίσκος "Καράβι απόψε το φιλί". Σε αυτόν το δίσκο ο Μανώλης Λιδάκης δίνει ξεκάθαρα το ερμηνευτικό του στίγμα με ένα τρόπο ανεπανάληπτο σε τραγούδια των Β. Τσιτσάνη, Μπαγιαντέρα, Κ. Ερνάνη, Δημ. Χριστοδούλου, Ι. Παπαϊωάννου, Τ. Γκρους, Ευτ. Παπαγιαννοπούλου κ.ά.
Ο δίσκος έγινε πλατινένιος... Τον Ιούνιο του 1995 κυκλοφορεί ο δίσκος "4 Kύκλοι Tραγουδιών". Τίτλος του πρώτου κύκλου "Όλοι μου λένε τι να κάνω" με τραγούδια της Βάσως Αλλαγιάννη. Τίτλος του δεύτερου κύκλου "Τραγούδια του Δημήτρη Γκόγκου ή Μπαγιαντέρα". Τίτλος του τρίτου κύκλου "Με τα φτερά του έρωτα" με τραγούδια των Ηλία Κατσούλη και Τάσου Γκρους και τίτλος του τέταρτου κύκλου "Νύχτες στην Φρεαττύδα" με τραγούδια των: Μαρίας Παπαδοπούλου, Θοδωρή Γκόνη, Τάσου Ρεντζή, Μάρκου Σπυρλιδάκη, Κώστα Παπαδόπουλου, Κ. Βουγιουκλάκη και δύο διασκευές του Θύμιου Παπαδόπουλου. Μια ακόμη ολοκληρωμένη δουλειά από τον σπουδαίο ερμηνευτή. Ο δίσκος έγινε χρυσός... Τον Απρίλιο του 1997 κυκλοφορεί ένα cd single με δύο παλιά κρητικά τραγούδια διασκευασμένα από τον ίδιο. Τίτλος του "Άστρα μη με μαλώνετε". Τον Ιούνιο του 1998 κυκλοφορεί ο "Ο Ηλιος του Γενάρη". Τα τραγούδια υπογράφουν ο Γιάννης Σπάθας, ο Ορφέας Περίδης, ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, ο Θοδωρής Γκόνης και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Ο δίσκος σύντομα έγινε χρυσός...Δεκέμβριος '99. Κυκλοφορεί ένα διπλό cd με τίτλο "Σαν παλιό κρασί". Το πρώτο cd περιλαμβάνει τραγούδια ηχογραφημένα ζωντανά στις συναυλίες του Μανώλη την τελευταία πενταετία. Το δεύτερο περιέχει δώδεκα ανέκδοτες ηχογραφήσεις παλιών καλών λαϊκών τραγουδιών. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ο δίσκος έγινε πλατινένιος και, μέχρι σήμερα, έχει πουλήσει 80.000 αντίτυπα. Τον Ιούνιο του 2001 κυκλοφορεί το άλμπουμ "Υλικό Ονείρων". Τα τραγούδια έχουν γράψει ο Γιώργος Ανδρέου (τα περισσότερα), ο Κώστας Λειβαδάς, ο Σωκράτης Μάλαμας κ.α. σε στίχους του Ανδρέου, του Λειβαδά, του Λάκη Λαζόπουλου, του Άλκη Αλκαίου, της Μάγδας Παπαδάκη κ.α. Στο τραγούδι που δίνει τον τίτλο στο άλμπουμ, ο Λιδάκης τραγουδάει ντουέτο με τη Ελένη Τσαλιγοπούλου. Τελευταία δουλειά του Μανώλη Λιδάκη είναι το cd single "Για να Σε Συναντήσω", … ερμηνεύει με το δικό του μοναδικό τρόπο τρία αξέχαστα λαϊκά τραγούδια, τα "Αδυναμία μου Μεγάλη", "Όπου και να 'σαι" και "Θα σ' Αγαπώ για Πάρτη Μου". To 2000 ο Μανώλης Λιδάκης συνεργάζεται για πρώτη φορά με τη LIBRA MUSIC . Ερμηνεύει τα δύο τραγούδια …του Μάκη Αμπλιανίτη ("Άστρο Κρυφό" και "Μη μου Αρνηθείς") σε στίχους της Μάγδας Παπαδάκη. Το Σεπτέμβριο του 2004 συμμετέχει στο δίσκο "Αφύλαχτη σκοπιά'' ( LM 033-2) του Χρίστου Τσιαμούλη και της Λιζέτας Καλημέρη.