Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στο Αγγελόκαστρο.

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και γονέων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μουσείο Ιστορίας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Αγγελόκαστρο, η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, με οικοδεσπότες την συγγραφέα Αριάδνη Δάντε, τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Θεόδωρο Τσιλίκα και τα μέλη της ομάδας «Το σεντούκι του παππού».

Στην σημερινή λαμπρή γιορτή, πραγματοποιήθηκαν πέντε ταξίδια, σε πέντε ηπείρους και οι μικροί ταξίδεψαν τους μεγάλους στα πέρατα του κόσμου, μέσα από την Παγκόσμια Δημοτική Ποίηση, την ζωγραφική και την τεχνολογία.

Γονείς και παιδιά ταξιδέψαν στην Ασία για να μάθουν τι εύχονταν οι Κορεάτες για χίλια και χίλια χρόνια.

Έπειτα, επέστρεψαν στην Ευρώπη για να ακούσουν γιατί ¨βροντάει¨ ο Όλυμπος στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, το σεντούκι του παππού μας μετέφερε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για να μας προειδοποιήσει για τη γαλαζονούρα μύγα!

Επειδή, γιορτή χωρίς χορό δε γίνεται, η Αφρική μας παρουσίασε ένα όμορφο τραγούδι από το Ζαΐρ.

Λίγο πριν τον αποχαιρετισμό και το κλείσιμο της γιορτής, όλοι, μικροί και μεγάλοι ταξίδεψαν στην Ωκεανία, για να απολαύσουν το αγαπημένο τσάι των Αυστραλών.

Πέντε ποιήματα, πέντε χώρες, πέντε ήπειροι, πέντε καλεσμένοι, πέντε παίκτες, πέντε παιχνίδια και πολλές προσδοκίες να σας εμπνεύσουμε όλους.

Έτσι εορτάσθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας στο Αγγελόκαστρο!»

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον αείμνηστο εκπαιδευτικό Περικλή Καίσαρη, συγγραφέα των ποιημάτων που αξιοποιούνται από την ομάδα. 

 Η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το Μουσείο είναι το σπίτι μας και τα μέλη της ομάδας "Το σεντούκι του παππού"  είναι πραγματικά η δημιουργική οικογένειά μου.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλον τον κόσμο που μας αφιέρωσε τον πολύτιμο χρόνο του για να πάρει μια γεύση από την Παγκόσμια Δημοτική Ποίηση και να γνωρίσει τα παιχνίδια που κάνουμε με την ομάδα ταξιδεύοντας σε χώρες όλου του κόσμου με διαβατήριο την ποίηση και την τεχνολογία. Αγαπητέ, Θοδωρή Τσιλίκα, θα έχεις πάντοτε τη στήριξη και την αγάπη μου σε όλα όσα κάνεις για τα παιδιά και τον τόπο μας!»

Παρευρέθηκαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγγελοκάστρου, Παναγιώτης Κοτούμπας, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Γιαννιώτης, εκπαιδευτικοί, γονείς και πολλά παιδιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια :