Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

ΜΙΑ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΙΤΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΟΒΟΥΛΗ.

Ένας δικός μας άνθρωπος, ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας, η κόρη του Νίκου του Αράχωβα η Τόνια, είναι υποψήφια για ευρωβουλευτής στις προσεχείς ευρωεκλογές. Μ’ ένα αναγνωρίσιμο έργο στην καριέρα της η Τόνια, έχει πτυχίο Ελληνικής Φιλολογίας από το ΕΚΠΑ και δύο μεταπτυχιακά, στη Δημόσια Διοίκηση και Δημόσια Πολιτική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και στην Επικοινωνία και τα ΜΜΕ από το ΕΚΠΑ. Έχει διατελέσει για τρία χρόνια Λειτουργική Γενική Διευθύντρια στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος της οποίας είναι στέλεχος από το 1995, ενώ τον Μάρτιο του 2017 εκλέχθηκε μέλος του Governing Board της Διεθνούς Ένωσης Βιβλιοθηκών (IFLA) στη Χάγη. Είναι μέλος της επταμελούς Διεθνούς Επιτροπής για το Βραβείο IFLA International Libraries Marketing Award. Aπό το 2007 έως το 2010 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Γενικών Αρχείων του Κράτους. Τον τελευταίο χρόνο είναι αποσπασμένη στην Προεδρία της Δημοκρατίας με έργο την οργάνωση βιβλιοθήκης.
Η ίδια λέει για την υποψηφιότητά της: Είναι μια τιμητική πρόταση προς μία γυναίκα που δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, αλλά μία εργαζόμενη που αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα, σεβασμό και ειλικρίνεια τους ανθρώπους. Για μένα η έννοια της αξιοκρατίας είναι καίρια. Ήταν επομένως ιδιαίτερα τιμητικό από τα 4.000 περίπου άτομα που πέρασαν από τη διαδικασία του Μητρώου της Ν.Δ, να κριθώ η κατάλληλη για υποψήφια ευρωβουλευτής. Έχοντας θητεύσει για μία πενταετία ως συνεργάτης ευρωβουλευτού, γνωρίζω τις διαδικασίες, τους κανονισμούς και τον τρόπο λειτουργίας του ευρωκοινοβουλίου και θεωρώ ότι οι σπουδές μου κλασσικής φιλολογίας, δημόσιας διοίκησης και δημόσιας πολιτικής από τα τμήματα διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών και οικονομικής επιστήμης του οικονομικού πανεπιστημίου καθώς και πολιτικής επικοινωνίας αποτελούν εφόδια για να αντεπεξέλθω με επιτυχία. Μάλιστα, σε πρόσφατες εκλογές του ΕΝΑΜ (European Network of American Alumni Associations) που καλύπτει 54 χώρες στην Ευρασία που αντιπροσωπεύουν 400.000 άτομα, επικράτησα με 70% έναντι 30% του Γερμανού υποψηφίου. Παράλληλα, είμαι της άποψης ότι όσοι θέλουμε να αλλάξουμε την παρούσα κατάσταση, πρέπει να εκτεθούμε στον κόσμο και όχι να ασκούμε κριτική από την θαλπωρή του καναπέ μας. Είμαι άνθρωπος της πράξης και της δράσης, της μετριοπάθειας και της ευγένειας αλλά και της μαχητικότητας για ένα καλύτερο μέλλον μέσα στην Ευρώπη για τη χώρα μας.
Λόγια σταράτα, έντιμα, Αγγελοκαστρίτικα. Πέρα από κόμματα και ξεκόμματα, και σκουριασμένες παλιές προκαταλήψεις, τούτη η ξεχωριστή συγχωριανή μας αξίζει τη στήριξή μας.
Κώστας Μπούτιβας – Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :