Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ.

ἐλαία 2018. Ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά την 5η «ἐλαία» με γενική θεματολογία «Εκπαιδεύοντας ελαιοκομικά-Ο δρόμος της ελιάς» με σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης και εκπαίδευσης  για την καλλιέργεια της ελιάς και τη διαχρονική της αξία της για να καλύψει όλες τις πλευρές της εκπαίδευσης (μαθητές, φοιτητές, παραγωγούς, μεταποιητές, καταναλωτές) και όσους εμπλέκονται στην αλυσίδα της παραγωγής και της διάθεσης του εθνικού μας προϊόντος. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πολλαπλές επιστημονικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στις ΔΕ του Δήμου Αγρινίου ακολουθώντας έναν ελαιοκομικό δρόμο στο Δήμο μας με στόχο να προβληθεί η κοινωνικοοικονομική σημασία της καλλιέργειας της ελιάς και η διατροφική αξία των προϊόντων της σε συνδυασμό και με τη διατροφική πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής (ιστορία, παραδόσεις, γνήσια τοπικά προϊόντα).
Η εναρκτήρια εκδήλωση της «ἐλαία» θα πραγματοποιηθεί στη ΔΕ Αγγελοκάστρου, στο Αγγελόκαστρο στις 14 Δεκεμβρίου 2018, μια κατ’ εξοχήν ελαιοκομική περιοχή, σε συνεργασία με την 1’θμια και 2’θμια εκπαίδευση Αιτ/νιας στο Μουσείο Ιστορίας της Εκπαίδευσης και στο Δημοτικό Σχολείο Αγγελοκάστρου. Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις και σε άλλες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αγρινίου.
Σχόλιο:

Ρε νούμερα ξεκινάει να γίνει μια ωραία εκδήλωση στο χωριό μας για την Ελιά, ένα κατ εξοχήν προϊόν που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια και που δίνει οικονομική τουλάχιστον ζωή στο χωριό μας. Και μπαίνετε όλοι σ’ αυτό το ξευτιλισμένο πια διαδίκτυο και γράφεται ο καθ’ ένας το κοντό και το μακρύ του. Ο καθ’ ένας για προσωπική προβολή και ανάδειξη, που όταν τα βλέπεις όλα τούτα σε φέρνουν σε απόγνωση.
Συγχωριανοί, είμαστε λίγοι, γνωριζόμαστε, και ξέρουμε πια τι ρόλο παίζει ο καθ’ ένας. Αφήστε τα Καραγκιοζλίκια, Μπείτε νέοι άνθρωποι στην ανάδειξη του υπέροχου χωριού μας, (γιατί εμείς σ’ αυτό το σκοπό τα δώσαμε όλα και γεράσαμε πια,) και βοηθείστε σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς να επιβιώσει το ιστορικό Αγγελόκαστρο.
Κώστας Μπούτιβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :