Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΙΔΟΥ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Καστρινού άποψη.
Τα καραγκιοζιλίκια με τα στικάκια και τις αλλαγμένες λίστες φοροφυγάδων διαδέχτηκε ένα όργιο τρομοκρατικών ενεργειών, από τις βίαιες ανακαταλήψεις κτηρίων, τις επιθέσεις αγνώστων σε γραφεία κομμάτων, ως τα γκαζάκια σε δημοσιογράφους και τις επιθέσεις με καλάζνικοφ και «αδέσποτες» σφαίρες.
Τα πρόσφατα αυτά φρέσκα χτυπήματα είναι όντος τρομοκρατικά. Το πιο τρομοκρατικό όμως και ανησυχητικό είναι μια απορία που φωλιάζει στις σκέψεις όλων τούτο τον καιρό. Μήπως πίσω απ’ όλη τούτη την τρομοκρατία κρύβεται το κράτος, προσπαθώντας να σπείρει φόβο και πανικό σε μια φτωχή και τρομοκρατημένη κοινωνία, προκειμένου «να κάτσει στ’ αυγά της»
Πίσω απ’ τα ειδησεογραφικά όμως πρωτοσέλιδα- που το καθ’ ένα βλέπει απ’ τη δική του τη σκοπιά, αυτή την έξαψη της «νέας» τρομοκρατίας- τα σκάνδαλα και η ατιμωρησία τους, η ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή η επέλαση του φασισμού, ο μαύρος ζοφερός οικονομικός ορίζοντας και η πανταχού παρούσα απειλή της κοινωνικής καταβαράθρωσης , ιδού το καθαρό πια πρόσωπο της τρομοκρατίας.
Και ούτε η καταδίκη και η καταγγελία αυτής της βίας απ’ όλα σχεδόν τα δημόσια πρόσωπα, ούτε η καλλίτερη αστυνόμευση και αυξανόμενη καταστολή μπορούν να λύσουν τώρα αυτό το πρόβλημα. Η καταστολή μάλιστα θα το επιτείνει αφού η βία ξέρουμε ότι λειτουργεί εκδικητικά. Εδώ και τρία χρόνια τώρα οι εναλλασσόμενοι πρωθυπουργοί και οι τεχνοκράτες υπουργοί τους, μας «πιπιλίζουν» το μυαλό ότι η απληστία των μαζών είναι η βασική αιτία που μας οδήγησε στην κρίση. Δεν έκαναν όμως το παραμικρό να χαλιναγωγήσουνε το κέρδος των ολίγων, και να μειώσουν την οικονομική αφαίμαξη του δοκιμαζόμενου λαού. Το αντίθετο έπραξαν και ιδού τα’ αποτελέσματα.
Έτσι η τυφλή βία και η τρομοκρατία, δεν μπορεί παρά να δυναμώνει και να επεκτείνεται, όσο δεν αλλάζει προσανατολισμό η πολιτική αυτού του τόπου, και όσο αυτοί που την διαχειρίζονται δεν έχουν πια αξίες, και είναι υπόδουλοι στην παντοκρατορία της αγοράς. Κι αυτά τα «φούμαρα» που μας πουλάνε ότι η κρίση θα διορθώσει πολλά κακά, κι ότι αυτή η φτωχοποίηση μπορεί και να μας σώσει, αν δεν αλλάξουνε ριζικά μυαλά οι « κρατούντες», θ’ αποδειχθεί κι αυτό μεγάλη αυταπάτη.
Μπούτιβας Κώστας – Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :