Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΟΥ ΤΗ ΧΑΡΑ, ΕΣΦΑΞΑ ΕΝΑ ΚΟΚΟΡΑ.



Λαϊκό θεώρημα

«όταν λείπει η γάτα Χορεύει το ποντίκι»

Κι απ’ τη στιγμή που η γάτα (ο λαός) είναι ετοιμόψοφη και πεινασμένη, και κάθεται κουλουριασμένη στη γωνία ,τότε το άθλιο ποντίκι (όνομα και πράμα) ο πολιτικός, σου βγάζει μέχρι και καινούργιο Πρωθυπουργό.

Έτσι βλέπει και η ¨Μαιρούλα¨ χαρά στα σκέλια της -που λέει και ο Καρατζαφύρερ -και συντελείτε η μεγάλη «χαρά» που λεν και στο χωριό.

Το "μηστήριο ευλόγησε", ο παππούς ο Καρολος, και η θεία η Μέρκελ που τρίβει τα χέρια της, διότι μέσα από τον "ανηψιό" θα κυβερνά αυτόν τον τόπο...
Ρέ τύχη αυτή η τσούπα: (πρώην) Τραπεζίτης της "Μαιρούλας ο γαμπρός"... Όχι, παίζουμε... Μπήκε ένας άλλος σφήνα στην αρχή, κάποιος Πετσάλνικος με γούνες απ’ τη Καστοριά. Το τί ακούστηκε που ακούσανε το όνομά του , κάτι αλανιάρικα ποντίκια απ’ τα υπόγεια του ΠΑΣΟΚ; Άστο καλλίτερα μη ξέρεις! Όπως επίσης, με τί κοσμητικά επίθετα "έλουσαν" τη "μανούλα του γάμου", Γιώργο Παπανδρέου. Κλείσε τα μάτια σου και σκέψου φορτηγατζή στην Εθνική οδό και είσαι μέσα. Μάλιστα, 50 απ’ αυτά τα ποντίκια απείλησαν τον Γιώργο πως θα παραιτηθούν και του έστειλαν κι επιστολή.

Κάποια στιγμή πάνω στο συνοικέσιο βγήκε έξω από το Προεδρικό ο "κουμπάρος-Καρατζαφέρης", που ένοιωσε ότι τον κλάσανε οι γονείς της νύφης με τον παππού, και τον είχαν σαν ψωριάρη σε μια άλλη αίθουσα χώρια κι έριξε μια "βόμβα", να.. με τα συγχωρήσεως. "Λυπάμαι εξαιρετικά, δεν θέλω Πετσάλνικο, αν δεν μπει Παπαδήμος δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στη χώρα", λέει και την κάνει με ελαφριά πηδηματάκια. Οι δημοσιογράφοι που ήταν μπροστά και άκουσαν τα ..."γαλλικά" των "εθνοπατέρων" μας, κρατούσαν την κοιλιά τους από τα γέλια...

Κι έτσι απέσυραν, άρον-άρον τον γουναρά γαμπρό μέσα στη νύχτα, και οι δυο "γονείς, παρακαλούσαν την τελευταία τους ελπίδα τον τραπεζίτη να πει το ναι, για να μη μείνει η Μαιρούλα στο... ράφι !
Κι έτσι έφτασε η μεγάλη του "μυστηρίου του γάμου" η ώρα. Έξω από το Προεδρικό στριμωγμένοι δεξιά κι αριστερά σαν να παρακολουθούμε τον "γάμο του πρίγκιπα Ουΐλιαμ με την εκλεκτή της καρδιάς του Κέιτ, εν... χλιδαίς και οργάνοις"!

Από νωρίς σκούπισαν οδοκαθαριστές τους δρόμους, το κόκκινο χαλί ήταν στη θέση του και... ξεκίνησε ο "γάμος, σε στενό οικογενειακό κύκλο"

Πρώτος έφθασε ο κουμπάρος, του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, γύρω στις 10 παρά τέταρτο, ακολούθησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς και τελευταίος την πύλη του Προεδρικού πέρασε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο "πατερούλης", Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε: "Είναι η τρίτη φορά που ήρθα γι αυτό το θέμα. Ελπίζω να είναι η τελευταία", και ο "κουμπάρος" Γιώργος", προσερχόμενος στα ενδότερα του Προεδρικού: "Σήμερα είναι μία καλή μέρα".
Μες το ΄΄μυστήριο΄΄ δεν μάθαμε πολλά για το τι έγινε. Μόνο ακούσαμε ότι είπαν για τα iPad τους και "άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε" του τύπου:"Αν τα φλας ήταν πυροβόλα θα είχε πέσει ένα σύνταγμα" κι ότι ο Γιώργος ο κουμπάρος ρώτησε για το κινητό τον άλλο Γιώργο:"Τι είναι αυτό, samsung; "Ο άλλος Γιώργος ο΄΄παραιτημένος΄΄ απάντησε: "Όχι είναι το παλιό της aple. Είναι κινητό, είναι και πολύ χρηστικό "..Και η απάντηση του Γιώργου του ΛΑΟΣ, με ύφος:"Τώρα μπορείς να πάρεις και κανένα μήνυμα "!

Ύστερα, η πόρτα έκλεισε και ο "γάμος" έγινε "κεκλεισμένων των θυρών"... και καλορίζικα να γίνουν. Μόνο μη σώσει ποτέ και δούμε απογόνους απ’ αυτό το συνονθύλευμα.

Κι έμεινε απέξω άλλη μια φορά ο Ελληνικός λαός που συνεχίζει να πληρώνει τις "μικροπολιτικές" τακτικές του σάπιου πολιτικού συστήματος, που δεν λέει ν’ "αποτιναχθεί" από τις ταλαίπωρες τις πλάτες του.. Ως πότε, όμως; Σε τεντωμένο κρέμεται σκοινί, που έτσι και σπάσει… Ξέρουν κι αυτοί ότι τους πήρε και τους σήκωσε.
Κώστας Καστρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :