Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010

ΕΧΕΙ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΑΠΟΨΕ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ.

Για χάρη της έχουν γραφτεί υπέροχοι στίχοι, όπως έχουν δοθεί στη θέα της αιώνιοι όρκοι και υποσχέσεις. Λίγες μέρες πριν το φετινό καλοκαίρι παραδώσει έστω και τυπικά την σκυτάλη, η μεγαλύτερη Πανσέληνος του χρόνου αναμένεται να κρεμαστεί στον ουρανό, παρατείνοντας την χαλαρή διάθεση του καλοκαιριού. Την Τρίτη 24 Αυγούστου, όσοι έχουν συνδέσει το ολόγιομο φεγγάρι με έντονες στιγμές και πλημμύρα συναισθημάτων, έχουν κάθε λόγο να σηκώσουν το βλέμμα τους προς τα πάνω. Και Φέτος, ενενήντα αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα αναμένεται να ανοίξουν τις πόρτες τους και να καλωσορίσουν τις ρομαντικές ψυχές στις εκδηλώσεις για την πανσέληνο του Αυγούστου. Από τις επτά το απόγευμα μέχρι τη μία τα μεσάνυχτα οι χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί και η είσοδος θα είναι ελεύθερη, σε ένα θεσμό που εγκαινίασε το Υπουργείο Πολιτισμού το 1996. Την Πανσέληνο της 24ης Αυγούστου θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν οι Αγγελοκαστρίτες, στον Αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου επάνω στον Αι Γιώργη με θέα τον χλομοφωτισμένο κάμπο με καλή μουσική και δροσερό ποτό. Μια ιδέα χρόνων που επιτέλους φέτος γίνεται πραγματικότητα. Καλή Πανσέληνο στους ιερούς μας χώρους Αγγελοκαστρίτες.
Εφημερίδα το ΚΑΣΤΡΟ.
Καστρινός.

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Καλά είσαι μεγάλος φωτογράφος Κώστα.

Καστρινός είπε...

Άσε φίλε μια ώρα παραφύλαγα να το εστιάσω πάνω απ’ το Κάστρο.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΞΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΑΣΤΑΚΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ – ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΟΤΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ (Είναι ελεύθερη ζώνη)
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΕΞΗΣ :
• Να ακυρωθεί τώρα η δρομολογούμενη θανατηφόρα ηλεκτροπαραγωγική επένδυση του ΚΑΤΑΡ με πρώτη ύλη το LPG στο ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ
• Να μην ξαναπροταθει από τις κυβερνήσεις και από κανένα ιδιώτη επενδυτή η εγκατάσταση τέτοιων θανατηφόρων επενδύσεων
• Να μην αλλάξει ο χαρακτήρας του λιμανιού και της ΒΙΠΕ και να ακυρωθούν τα όποια σχέδια για μετατροπή των εγκαταστάσεων σε κέντρο ηλεκτροπαραγωγής με καύση επικίνδυνων αέριων – ορυκτών ή σκουπιδιών.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
• ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
• ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΑΥΤΗΣ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΣ.
• ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
• ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙΟΥ – ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙΟΥ – ΠΑΡΑΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ
ΛΙΜΑΝΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ – ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ.
ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΨΗΦΙΣΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ