Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΤΩ ΑΛΗΤΑΡΙΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ.


Με τεράστιο όπλο το δίκιο μας
και το Κάστρο σημαία κι ασπίδα,
να κρατήσουμε πρέπει τον τόπο μας
εμείς δεν θέλουμε νέα Πατρίδα.


Ναι είναι δικαια αντίδραση. Ναι είναι προσμενόμενη αγανάκτηση. Ναι είναι η φωνή της ιστορίας. Τίποτα περισότερο και τίποτα λιγότερο. Κάποια στιγμή θα γίνονταν κραυγή. Όταν τα δίκαια του λαού καταπατούνται κάποια στιγμή θα γίνουν ουρλιαχτό. Τι πιο φυσικό πιο πάγιο και πιο αναμενόμενο. Τούτο το πράγμα όμως που συμβαίνει τώρα ξεφεύγει από κάθε όριο φαντασίας. Με το που ήρθανε τα πρώτα δημοσιεύματα για την αντίδρασή μας για τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΙΙ και την κατάργηση του Δήμου Αγγελοκάστρου στη μηνιαία ηλεκτρονική εφημερίδα του χωριού μας, γίναμε στόχαστρο ενός πολέμου ανηλεούς. Κρατιέμαι πάλι μην παρεκτραπώ μ’ αδίστακτες εκφράσεις, όμως μετά και το σημερινό πρέπει να έχεις ατέλειωτη συσορευμένη ψυχραιμία. Το είπαμε και θα το ξαναπούμε, δεν μας κιοτέυει η λάσπη που θα ρίξετε, γιατι είναι μαθημένα απ το χιόνι τα βουνά. Σας μάθαμε, σας ξέρουμε. σας αντιμετωπίζουμε. Μετα απ΄όλα που ακούσαμε, διαβάσαμε και το σημερινό δημοσίευμα στη εφημερίδα ΕΣΠΡΕΣΟ. Πως βρέθηκε τώρα να εμπλακεί το Αγγελόκαστρο εδώ ένας Θεος ξέρει. Διαβάστετο.
Ψαρεύει" πελάτες μέσω του Διαδικτύου
Μπροστά σε ένα ακόμη κύκλωμα μαστροπείας, στα βρόμικα δίχτυα του οποίου έχουν πιαστεί νεαρές καλλίγραμμες αλλοδαπές, φαίνεται πως βρίσκονται οι διωκτικές αρχές της δυτικής Στερεάς Ελλάδας, που προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος σε μικρό χωριό της Αιτωλοακαρνανίας.
Το ενδιαφέρον των αστυνομικών που έψαχναν σε ροζ ιστοσελίδες του Διαδικτύου για εκδιδόμενες γυναίκες τράβηξαν τέσσερις νεαρές καλλονές, οι οποίες αν και αλλοδαπές, εμφανίζονταν ως «καυτές και σέξι κοπέλες από το Αγγελόκαστρο που ψάχνουν άνδρες για να τους προσφέρουν αγάπη και ζεστασιά». Μάλιστα, όλες τους εκτός από «συγχωριανές», είναι και απόφοιτες με μάστερ στα λογιστικά!
«Ποιος θα είναι ο τυχερός που θα κερδίσει την αγάπη μου;» διερωτάται η πανέμορφη Babybianca από το Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας. Εξάλλου η «γειτόνισσά» της, η Αφροαμερικανή Jessica (μια κούκλα επίσης), στη δική της αγγελία αναφέρει σε όχι άπταιστα ελληνικά ότι: «Είμαι μόνη, ψάχνει για μια ζεστή και στοργική άνθρωπος».
Από την πλευρά της η Kim Mary, προκειμένου να βρει κάποιον άνδρα για να κάνει οικογένεια, δεν δίστασε να αναρτήσει αποκαλυπτική φωτογραφία των προσόντων της. Η συγκεκριμένη πιστεύει ότι ο άνδρας που θα την προτιμήσει πρέπει να ξέρει τις αναλογίες της, καθώς όπως λέει και η λαϊκή σοφία, «κανείς δεν θέλει να πάρει γουρούνι στο σακί».
Αναλυτικό προφίλ έχει και η συντοπίτισσά της Chancella, η οποία υπόσχεται σε όποιον την προτιμήσει να τον κάνει ευτυχισμένο. Δηλώνει, μάλιστα, ρομαντική και έτοιμη για οικογένεια.
Επίσης, μια άλλη 27χρονη αλλοδαπή, ίσως η πιο ειλικρινής απ’ όλες, αναφέρει ότι ψάχνει «έναν άνδρα για καλό κρεβάτι», καθώς η ίδια είναι φωτιά και λάβρα.
Οι διωκτικές αρχές, φυσικά, δεν πίστεψαν ότι ξαφνικά το Αγγελόκαστρο των 2.500 κατοίκων έγινε... γη της επαγγελίας για καλλίγραμμες αλλοδαπές που ψάχνουν για σύζυγο και εκτιμούν ότι σύντομα θα σπάσουν τα πλοκάμια του κυκλώματος μαστροπείας που «ψαρεύει» πελάτες στο Ιντερντετ.

Από πού κι ως που ρε παιδιά μαστροπία στο ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ. Ο υπολογιστής νομίζουνε πως είναι φρένο στο τρακτέρ, και ώρα οκτώ κοιμούνται με τις κότες. Δεν ντρέπεσται λιγάκι ρε Αλήτες. Νομίζεται ότι αν υποβαθμίστε το Αγγελόκαστρο θα'ναι καλήτερα τα πράγματα για σας; Ξέρουμε σας χαλάμε τα σχέδια. Τα είχατε όλα προσχεδιασμένα. Δεν περιμένατε την αντίδραση. Είχατε έτοιμη την ταφόπλακα με τα τσιράκια σας να ενταφιάσετε το Δήμο Αγγελοκάστρου και μάλιστα με τυμπανοοκρουσίες και γιορτές. Να δώστε τα χρωστούμενα στην κεντρική εξουσία. Δεν θα σας κάτσει όμως καιροσκόποι. Πάνω απ τα πτώματά μας θα πρέπει πρώτα να περάσετε.
Για τη εφημερίδα το ΚΑΣΤΡΟ.
Ο Εκδότης: Κώστας Μπούτιβας.
Ο Ευθ. Πριόβολος είπε...
Τα κυκλώματα αυτά είναι πραγματικότητα. Αυτό που προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό είναι το γεγονός ότι η σχετική καταχώριση αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με το όνομα του χωριού. Χιλιάδες τέτοιες καταχωρήσεις υπάρχουν, αλλά με αναφορά σε συγκεκριμένο τόπο και φυσικά κοινότητα ανθρώπων δεν είναι συνηθισμένο. Άρα εδώ πρόκειται για προσωπική επιλογή κάποιου ή κάποιων.Η λογική, η πείρα και η σοφία της ζωής λένε ότι κανένας δεν σε συκοφαντεί αν δεν αναγνωρίσει και δεν ενοχληθεί από την αξία σου. Είναι αλήθεια πως εμείς που γεννηθήκαμε και αγαπάμε το χωριό μας πικραθήκαμε για την ενέργεια αυτή. Ωστόσο, μία άλλη μεγάλη αλήθεια είναι και τούτη:"
Κανένα ψέμα δεν γέρασε ποτέ. Όλα τα ψέματα πεθαίνουν νέα".

9 σχόλια :

panos tiligadas είπε...

A PE TA LAMOGIA TI MAS KANANE,,,,,,,POLITICS EINAI OLA KWSTA

ΚΩΣΤΑΣ. είπε...

ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΑΝΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΝΑΜΕ ΒΟΥΚΙΝΟ ΔΙΕΘΝΩΣ.

Ευθ. Πριόβολος είπε...

Τα κυκλώματα αυτά είναι πραγματικότητα. Αυτό που προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό είναι το γεγονός ότι η σχετική καταχώριση αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με το όνομα του χωριού. Χιλιάδες τέτοιες καταχωρήσεις υπάρχουν, αλλά με αναφορά σε συγκεκριμένο τόπο και φυσικά κοινότητα ανθρώπων δεν είναι συνηθισμένο. Άρα εδώ πρόκειται για προσωπική επιλογή κάποιου ή κάποιων.Η λογική, η πείρα και η σοφία της ζωής λένε ότι κανένας δεν σε συκοφαντεί αν δεν αναγνωρίσει και δεν ενοχληθεί από την αξία σου. Είναι αλήθεια πως εμείς που γεννηθήκαμε και αγαπάμε το χωριό μας πικραθήκαμε για την ενέργεια αυτή. Ωστόσο, μία άλλη μεγάλη αλήθεια είναι και τούτη:"
Κανένα ψέμα δεν γέρασε ποτέ. Όλα τα ψέματα πεθαίνουν νέα".

olga mpetsika είπε...

nastropia sto aggelokastro????ti allo 8a akousoume...!!!!otan diavasa to ar8ro arxika skefthka pws kapoio la8os exei ginei me thn onomasia...!!!!dn 3erw poso vasimo einai to parapanw keimeno alla einai asxhmo na dhmosievontai tetoia pragmata an den yparxoun apodei3eis...!dn mporw h mallon dn 8elw na to pistepsw....!!!!!k na 8eloun na to ypova8misoun mporousan na mas "xtyphsoun" diaforetika...!!!!dn 3erw ti na pistepsw pia...!!!!!!!!!!

Κώστας. είπε...

Τέτοιες καταχωρήσεις Όλγα όπως ξέρεις υπάρχουνε χιλιάδες στο διαδίκτυο. Οι συγκεκριμένες αγγελίες υπάρχουν εδώ και καιρό. Πως γίνεται τώρα τη μια μέρα να παίρνουμε μηνύματα από έγκυρα στόματα κρατούντων σαν εφημερίδα, το θέμα δήμου ξεχάστετο είναι χαμένη υπόθεση πια, και την άλλη δίπλα στις συγκεκριμένες Αγγελίες να προστίθεται το όνομα Αγγελόκαστρο και να κυκλοφορεί σε δεκάδες Blog η είδηση με τίτλο Ροζ κύκλωμα με "έδρα" το Αγγελόκαστρο; Αν υπάρχει καμιά άλλη εξήγηση για όλα αυτά δώστε την και σε μένα ρε παιδιά.

olga mpetsika είπε...

ti na pw kwsta...!exoume 3efygei entelws...!!!!!!!xasame thn mpala se polla 8emata...k apo oti fainetai...se para pollaaaa.....

Ευθ. Πριόβολος είπε...

Θερμά και ειλικρινή ευχαριστήρια σε όλες τις ενδιαφέρουσες παρουσίες, στον Πάνο, τον Κώστα, την Όλγα, τον «Ανώνυμο» και στους άλλους φίλους για τη διαρκή παρουσία τους στη σκέψη και τον προβληματισμό για τη μικρή μας πατρίδα. Με πολλή σεβασμό και ενδιαφέρον διαβάζω τις παρεμβάσεις τους. Ωστόσο είμαι σίγουρος πως θα μου συγχωρήσουν μία νύξη. Παιδιά, γράψτε στη γλώσσα μας, στα ελληνικά! Μη χρησιμοποιείται λατινικούς χαρακτήρες. Η γλώσσα μας είναι η ψυχή μας, γιατί είναι η έκφρασή μας, ο τρόπος που σκεφτόμαστε και βλέπουμε τα πράγματα. Δεν είναι ένας άψυχος κώδικας επικοινωνίας. Είναι ο πολιτισμός μας. Με τις ελλείψεις και τα λάθη μας, δεν πειράζει, να γράφουμε στη γλώσσα μας. Κανείς δεν τη γνωρίζει τέλεια. Αν εμείς δεν το κάνουμε, τότε ρίχνουμε άθελά μας νερό στο μύλο όσων την πολεμάνε πολεμώντας την ταυτότητα και την κληρονομιά μας. Μόνο ελληνικά, μόνο όπως μάθαμε να γράφουμε, μόνο όπως μας πρωτόμαθαν οι γονείς και οι δάσκαλοί μας, μόνο όπως θα μάθουμε και τα παιδιά μας να γράφουν. Ειλικρινά στη διάθεσή σας.

olga mpetsika είπε...

Δικιο εχετε..αλλα δυστυως η τεχνολογια μας εχει κανει να αποκτησουμε ασχημες συνηθειες...!οπως βλεπετε αλλαξα και τη γλωσσα..ειναι οτι πιο σημαντικο εχουμε πραγματι και πρεπει να το υπερασπιστουμε με τον καλυτερο δυνατο τροπο...!δν νομιζω πως καναμε κατι σημαντικο για να μας ευχαριστειτε...γεννηθηκαμε στο Αγγελοκαστρο..ειναι η ζωη μας...εκει μεγαλωσαμε,,εκει ζησαμε και ακομη εκει ζουμε...οτιδηποτε λεγετε και διαδραματιζεται εκει μας ενδιαφερει αμεσα..και βεβαια οτιδηποτε αρνητικο σχολιο μας στεναχωρει λες και ειναι προσωπικο μας προβλημα..ουσιαστικα ειναι κα8αρα προσωπικο..μας προσβαλλει..διοτι εμεις μενουμε εκει...εμεις ζουμε...και κανενας δν δεχεται να μιλανε ασχημα για την πατριδα του...!

panos tiligadas είπε...

geia sou mparba thymio,kala mas tin eipes,emena to kompiuter den exei ellinika ti na kamw
na se kala